Skip to content

Activiteitenprogramma juni 2024 De Pelen / Nationaal Park De Groote Peel

Redactie
31 mei 2024 | 17:00

Advertentie

Foto: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer

Activiteitenprogramma juni 2024

Vogelexcursie in Nationaal Park de Groote Peel
Op zondag 2 juni houdt Staatsbosbeheer een Vogelexcursie met als thema broedvogels in het Nationaal Park De Groote Peel. Tijdens deze excursie ga je, samen met een Peelgids, op zoek naar een karakteristieke broedvogel van de Peel: de blauwborst! De winter brengt de blauwborst door in zuidelijke streken, maar vanaf half maart keert hij weer terug in de Peel. Behalve vogels is er ’s morgens ook kans op het spotten van reeën of andere dieren. De excursie start om 8.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 7,- per persoon en reserveren is noodzakelijk via: www.staatsbosbeheer.nl/vogelspelen Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen Of neem contact op met buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Zanggroep Toffel vier
Op zondag 2 juni is een optreden van Zanggroep Toffel vier op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Zanggroep Toffel Vier uit Asten brengt een breed repertoire aan liederen en zingen onder meer in het Brabants dialect. Gezellige meezingers gegarandeerd! Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Jee & Vee
Het Peelpodium bij buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 9 juni optredens van het duo Jee & Vee. Zij brengen een mix van 60’s en 70’s nummers, bestaande uit de wat oudere blues, pop en singer-songwriters nummers. Uiteenlopend van The Stones, Elvis, van Morrison, JW Roy e.a. met de intentie het publiek een aangename muzikale middag te bezorgen.
Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met Singer-songwriter Joey Boss
Het Peelpodium bij buitencentrum De Pelen presenteert op zondag 16 juni optredens van het Singer-songwriter Joey Boss. Joey maakt al 16 jaar muziek en heeft in 2023 zijn debuutalbum ‘Colours’ uitgebracht. Joey haalt inspiratie uit de muziek van Ed Sheeran en Taylor Swift. Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied. Voor meer informatie kijk op www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het Buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel
Op woensdag 19 juni houdt Staatsbosbeheer een Kruidenwandeling in Nationaal Park De Groote Peel. Een herborist neemt je mee op een korte route door dit hoogveengebied en laat je kennis maken met de rijkdom aan planten. De gids vertelt over de naamverklaring, volksgebruiken en geneeskracht van wilde kruiden langs de oude peelbanen en in de tuin van de Peelboerderij. De excursie start om 10.00 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per persoon, inclusief kruidenthee met iets lekkers. Reserveren is noodzakelijk en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/kruidengrootepeel Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact of telefonisch: 0495 – 641 497.

Peelpodium met de Limburgse Jônges
Op zondag 23 juni zijn er optredens van Zanggroep De Limburgse Jônges op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Deze amateur zanggroep zingt meerstemmig, goed in het gehoor liggende liederen over vrolijke en serieuze onderwerpen uit het Limburgse heden en verleden. Het zijn bekende melodieën op zelf gemaakte dialectische tekst. Er zijn twee optredens; om 13.30 en om 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van De Pelen. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je dus nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied. Meer informatie www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het buitencentrum: depelen@staatsbosbeheer.nl en telefonisch: 0495 – 641 497.

Peel Ontdektocht Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Op zondag 23 juni is er een Peel Ontdektocht ‘Speuren naar geuren en kleuren’ in het Nationaal Park De Groote Peel. Ontdek de plantenwereld in dit hoogveengebied door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Zo kom je achter de bijzondere eigenschappen van planten in het gebied en in de kruidentuin. Een informatieve, creatieve en sPeelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staan. De excursie start om 10.30 uur bij het buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind. Reserveren via: www.staatsbosbeheer.nl/peelontdektochten Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/activiteitendepelen of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Optreden Tössedoôr op het Peelpodium De Pelen
Op zondag 30 juni zijn er optredens van Zanggroep Tössedoôr op het Peelpodium van buitencentrum De Pelen. Tössedoôr is een kleine gemengde zanggroep uit Nederweert. Hun repertoire bestaat uit Nederlandstalige en Limburgse liedjes uit moeders tijd ondersteund door accordeonmuziek. Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur in het overdekte Amfitheater van het buitencentrum. Entree is een vrijwillige bijdrage die ten goede komt aan het Peelpodium. Het buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt bij de ingang van Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor of na de voorstelling kan je nog een heerlijke wandeling maken in dit prachtige natuurgebied. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/peelpodium of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie