Skip to content

De Cultuurweek gaat van start!

5 juni 2024 | 15:00

Wil jij wel eens weten wat er in de gemeente Nederweert allemaal te doen is op cultureel gebied? Ben je op zoek naar een inspirerende nieuwe hobby? Ben je benieuwd hoe het er aan toe gaat bij een repetitie van een van onze grote muziekverenigingen of een schietavond bij een schutterij? Of meer zin in een cultureel uitstapje met het gezin? Dan krijg je nu de kans om het cultuuraanbod van onze gemeente te ontdekken!

Cultuurweek

Cultuurweek
Van donderdag 6 juni t/m vrijdag 14 juni staat de gemeente Nederweert in het teken van kunst en cultuur! Tijdens de Cultuurweek is er van alles te beleven zoals muziek, tekenen, schilderen, dans, toneel en theater. In alle kerkdorpen van onze gemeente vinden er activiteiten plaats waar je naartoe kunt gaan en veelal ook zelf aan kunt deelnemen.

Ontdek cultuur
Culturele verenigingen en organisaties openen hun deuren. Je wordt uitgenodigd om openbare repetities bij te wonen. Ook zijn er workshops, exposities, voorstellingen en andere activiteiten te bezoeken. Voor elke leeftijd is er wel wat leuks te doen.

Platform Cultuur Nederweert
Gemeente Nederweert, RICK, het basisonderwijs en de muziekverenigingen van Nederweert zetten zich sinds een aantal jaren in om cultuur in Nederweert meer op de kaart te zetten. Sinds 2018 doen ze dat samen onder de vlag van Platform Cultuur Nederweert. Vanuit de overtuiging dat cultuur positief bijdraagt aan ieders welzijn en gezondheid, wil het Platform Cultuur Nederweert een podium bieden aan cultuur en de zichtbaarheid van de lokale cultuuraanbieders en cultuurmakers en hun activiteiten in de hele gemeente vergroten. De Cultuurweek is daar een mooi voorbeeld van.

Programma
De cultuurweek begint op 6 juni bij de doorlopende expositie van de Nederweerter Fotoclub bij voormalig pand Poell op de hoek van de Burgemeester Hobusstraat en Kerkstraat in Nederweert. Een heus familiefestival op 14 juni met muziek en dans in Park de Heerlijckheid vormt de grandioze afsluiting van deze feestelijke Cultuurweek. En daartussen…? Bekijk het programma in de huis-aan-huis bezorgde Cultuurloper of ga naar de website.

De Krottepoffers
Ook toneelvereniging De Krottepoffers neemt deel aan de Cultuurweek (foto: Marc van Hulsen). Zorg dat je erbij bent en geniet van een week vol cultuur!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie