Skip to content

Peelpodium en gezinstocht bij De Pelen

Redactie
12 juni 2024 | 13:00

Advertentie

Op zondag 23 juni houdt Staatsbosbeheer een Peel Ontdektocht geuren en kleuren in het NP De Groote Peel. Liefhebbers van Limburgse liedjes kunnen ’s middags naar een optreden van zanggroep de Limburgse Jônges op het Peelpodium De Pelen. Beide activiteiten starten bij het buitencentrum van Staatsbosbeheer aan de Moostdijk 15 in Ospel.

De Groote Peel

Speuren naar geuren en kleuren in De Groote Peel
Het is zomer en veel planten en kruiden in het Nationaal Park De Groote Peel staan in bloei. Die bloeiers zijn niet alleen een lust voor het oog, ze hebben ook bijzondere eigenschappen en een belangrijke functie in de natuur. Tijdens de Peel Ontdektocht ‘speuren naar geuren en kleuren’ ontdek je de plantenwereld in dit hoogveengebied door te kijken, te ruiken, te proeven en te voelen. Een informatieve, creatieve en speelse gezinstocht waarbij het samen doen en ontdekken centraal staat.

De Peel Ontdektocht start om 10.30 uur bij de balie van het buitencentrum. De route is 1,5 – 2 kilometer en de activiteit duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 6,- voor volwassenen en € 4,- per kind en reserveren is noodzakelijk via de website. Op zondag 23 juni geen tijd? Er is ook een Ontdektocht op zondag 29 september en zondag 13 oktober (thema herfst).

Alles is in het dialect
Op zondagmiddag zijn er optredens van De Limburgse Jônges – een amateur zanggroep uit Weert en omgeving – op het Peelpodium van De Pelen. Ze zingen liedjes over vrolijke en serieuze onderwerpen uit heden en verleden. Vaak zijn het eigen teksten en altijd geschreven in het Limburgs dialect. Tevens is hun repertoire aangevuld met enkele ‘klassieke’ Limburgse liederen. Ze worden muzikaal begeleid door een dirigent/arrangeur op accordeon en hebben een gitarist in hun gelederen. Zanggroep De Limburgse Jônges bestaat inmiddels vanaf 1996 en ze hebben al vaker op het Peelpodium gestaan.

Er zijn twee optredens; om 13.30 en 15.00 uur. De voorstellingen zijn voor iedereen toegankelijk en vinden plaats in het overdekte Amfitheater. Entree is een vrijwillige bijdrage. Uw gulle gift komt ten goede aan de muzikanten en aan de organisatie van het Peelpodium. Meer informatie vind je op de website.

Het Peelpodiumprogramma van juni en juli:

  • zondag 30 juni: Zanggroep Tössedoôr
  • zondag 7 juli: Peter Habets
  • zondag 14 juli: Wan-man-band “Dretje”
  • zondag 28 juli: PEVE & Myra

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop kan je heerlijk struinen door de winkel van het buitencentrum. Hier vind je (natuur)boeken, streekproducten en souvenirs. Voor een hapje en drankje kan je in de Peelkiosk en (op zondag) in de Peelboerderij terecht. Het buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie lees je op de website, of neem contact op met het buitencentrum via: depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.

Foto’s: Marijke Vaes-Schroën | Staatsbosbeheer en De Limburgse Jônges

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie