Skip to content

Kinder Vakantie Werk (KVW), wie is er niet groot mee geworden…

Redactie
16 juni 2024 | 12:00

Advertentie

Samen met klasgenoten en buurtkinderen een aantal dagen plezier maken en van de vakantie genieten, met elkaar. Onder leiding van (jonge) vrijwilligers die net zoveel genieten als de deelnemende kinderen. Veelal zelf in hun kinderjaren deelgenomen aan KVW.

KVW

Met veel enthousiasme én creativiteit ieder jaar weer: thema’s bedenken, overleggen wat iedereen dit jaar gaat doen, waar de groepen naar toe gaan dit jaar, de natuur in, hutten bouwen, spellen klein en (heel) groot uitwerken, knutselactiviteiten verzinnen, mogelijk een uitstapje met een bus plannen, een speurtocht of GPS-tocht uitzetten, workshops regelen, een open podium/feestavond organiseren. Een keur aan activiteiten waar de deelnemende kinderen vooral samen veel plezier aan beleven en er o.a. van leren om contact te maken met anderen, samen te delen en samen te werken. Niet alleen voor de kinderen een leuke en leerzame week, ook de vrijwilligers doen ervaringen op waar ze in hun verdere (werkende) leven veel profijt van hebben.

Maar de creativiteit staat onder druk: hoe kunnen ze met de inflatie die toffe activiteiten bekostigen en dan ook nog de eigen bijdrage zo laag mogelijk houden. Want dat is een belangrijk streven van KVW, ieder jaar weer. Ze staan graag klaar voor ieder kind! Stichting Provisus St.-Jozef draagt, naast gelukkig nog vele andere sponsoren, graag bij aan dit streven. Zij doet dit door, tot en met haar jubileumjaar in 2026, een vast bedrag en per deelnemend kind een bijdrage te leveren.

Dit voornemen is bekend gemaakt tijdens een gezellige, inspirerende én verbindende avond waarbij alle organisaties KVW uit het werkgebied van Provisus aanwezig waren. De organisaties geven aan dat de bijdrage van Provisus hen in staat stelt om bijvoorbeeld EHBO-cursussen te organiseren, extra aandacht te kunnen besteden aan thema’s als gezonde voeding en workshops kunnen regelen tijdens de KVW-week.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie