Skip to content

Zomeravond Orgelconcert op het Clerinx-orgel van de Sint-Lambertuskerk

Redactie
18 juni 2024 | 10:00

Advertentie

De Duitse organiste Ute Gremmel-Geuchen uit Kempen en haar collega Heinz-Peter Kortmann uit Krefeld zullen samen, in een zogenoemd quatre mains-uitvoering, ons prachtige Clerinx-orgel bespelen op vrijdagavond 21 juni 2024. Het belooft een mooi en spectaculair concert te worden. Quatre-mains uitvoeringen op orgel komen niet veel voor en het is bijzonder dat we daar in Nederweert getuige van mogen zijn.

Orgelconcert

Het programma van deze avond omvat werken van Gustav Merkel, W.A. Mozart, Edvar Grieg, Euwe de Jong en Felix Mendelssohn Bartholdy. De fantastische klankkleur van ons orgel, de uitstekende akoestiek van onze kerk samen met het door de musici uitgekozen programma staan garant voor een uniek concert. Beide organisten zullen, zoals bij ons gebruikelijk, op een groot beeldscherm aan het werk te zien zijn.
Dit concert, georganiseerd door de Orgelkring Nederweert, is de start van het nieuwe orgelseizoen 2024 in Nederweert en maakt deel uit van het Limburgs Orgelfestival 2024. Verdere concerten dit jaar zullen nog plaatsvinden op vrijdagavond 26 juli met de organist Pieter Dirksen uit Culemborg.

Op vrijdagavond 27 december sluiten ze af met een eindejaars-concert samen met zangvereniging Bel Canto, de Luxemburgse Sopraan Valérie Stammet en de organiste van de O.L. Vrouwebasiliek Maastricht Poppeia Berden. Na afloop van de concerten bestaat voor iedereen de mogelijkheid voor een gezellige nazit “Bi-j Siem” waarbij de musici zullen aanschuiven.

Voor de concerten wordt geen entree geheven, jouw waardering kun je laten blijken na afloop van het concert door een vrije gave als bijdrage in de kosten. De Orgelkring Nederweert heet je bij voorbaat van harte welkom op dit unieke en alle volgende concerten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie