Skip to content

De Windmolenroute | Een Unieke Fietsbelevenis in Weert en Nederweert

Redactie
22 juni 2024 | 9:58

Advertentie

Foto: erfgoed.app

De Windmolenroute is meer dan zomaar een fietsroute binnen het fietsknooppuntennetwerk van het Land van Weert en Nederweert. Met de ErfgoedApp wordt elke fietstocht een unieke belevenis, waarbij je meer ziet en ervaart tussen de knooppunten die je misschien al eerder hebt bezocht.

De Windmolenroute

Een Verrassende Fietsbeleving
De Windmolenroute biedt een betoverende tocht door het prachtige landschap van Weert en Nederweert. Deze route neemt je mee langs imposante stenen molens en een houten achtkant, waarvan veel molens zijn verbonden met het gerenommeerde molenmakersbedrijf Adriaens. Met de ErfgoedApp op je smartphone wordt de fietsbeleving vernieuwend en verrijkend.

ErfgoedApp: Jouw Digitale Gids
Met de ErfgoedApp van Faro krijg je toegang tot een schat aan informatie over de molens. Oude foto’s, actuele filmpjes, verhelderende animaties en boeiende verhalen brengen de geschiedenis en techniek van deze monumentale bouwwerken tot leven. De werken van priester Godfried Egelie uit 1973 bieden historische inzichten, waardoor elke molenbezoek een unieke leerervaring wordt.

Hoogtepunten van de Windmolenroute:

  • ErfgoedApp: Ontvang gedetailleerde informatie over elke molen met behulp van je smartphone.
  • Historische en Technische Inzichten: Ontdek het vakmanschap achter de molens met behulp van verhelderende animaties en historische verhalen.
  • Bezoek Werkende Molens: Molenaars en vrijwilligers verwelkomen je graag in de draaiende molens voor een unieke inkijk in hun werking.
  • Culturele Beleving: Verken de culturele rijkdom van de regio met de uitgebreide informatie in de ErfgoedApp.

Een Route door Rijk Historisch Landschap
De route voert je door het landschap waar de Lage Kempen en de Limburgse Peel elkaar ontmoeten. Peddel door levendige dorpskernen vol bourgondische charme en ervaar de rijke geschiedenis van het gebied. Het MolenNetwerk KempenBroek, actief binnen GrensPark KempenBroek, zet zich in om de 47 wind- en watermolens in dit grensoverschrijdende park toegankelijk te maken.

Kom en Beleef de Windmolenroute
Stap op de fiets en laat je verrassen door de Windmolenroute. Download de ErfgoedApp en ontdek de verborgen verhalen en de technische hoogstandjes van de molens. Beleef een onvergetelijke en leerzame fietstocht door het prachtige Land van Weert en Nederweert.

Download ErfgoedApp iPhone/iPad of Android of bekijk de publiekswebsite erfgoed.app.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie