Skip to content

Poll Randweg Nederweert

Redactie
2 september 2013 | 15:06

Advertentie

potloodjeAfgelopen week was er een themaraad over de voortgang en de plannen van de nieuwe aan te leggen Randweg Nederweert.

Laat je stem horen

De gemeente heeft tijdens de themaraad samen met het projectbureau een uitgebreide presentatie geven over de inhoud van het Plan MER (=MilieuEffectRapportage). In dit effectenonderzoek zijn de verschillende varianten onderzocht en is in kaart gebracht wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende opties.

Om een beeld te krijgen  wat mensen van de nieuwe plannen vinden, hebben we een Poll geplaatst op Nederweert24.

POLL

[poll id=”12″]

Advertentie

4 Reacties

  1. randweg
    til het besluit om een nieuwe randweg aan te leggen over de a.s. gemeenteraad verkiezingen heen en laat de Nederweerter bevolking door middel van een referendum gekoppeld aan de gemeenteraad verkiezingen beslissen over wel en dan niet aanleggen van een nieuwe randweg

  2. Zulke emotionele keuzes kun je niet door mensen laten beslissen dmv een referendum. Niemand wil een weg in de achtertuin. Niemand wil dat dit zijn familielid/vriend overkomt. Maar zoals er nu op sommige plekken door het buitengebied geracet wordt kan zeker niet! Daarnaast gaat het niet alleen om de Nederweerter bevolking maar ook om alle mensen die er doorheen/langs moeten rijden. Want je rijdt liever op een snellere veilige brede (rand)weg dan op een te drukke en/of te smalle weg met fietsers.
    Bij de A2 van Maastricht naar Amsterdam moet je ook niet aan alle bewoners van aanliggende dorpen/steden vragen of deze weg er moet komen. Want antwoord is hier meteen bekend. Ja die moet er komen maar niet te dicht op ons dorp! Voordeel van A2 is dat deze op tijd is aangelegd en de Nederweerter randweg beslissing 25 jaar te laat komt!

    • Er zijn 2 belangrijke vragen:

      1) Is een randweg nodig ? Om dit te beantwoorden moet de prognose voor de toekomst duidelijk zijn. In ieder geval zal het verkeer over enkele jaren afnemen. Een eventuele randweg is daarom ook 25 jaar te laat.
      Bovendien kan de huidige 266 nog aanzienlijk verbeterd worden. Een eventuele randweg lost het grootste knelpunt, n.l. bij Mc. Donalds niet op. Waarom wordt dat in de plannen niet meegeneomen ?

      2) Als we kiezen voor een randweg, dan moet deze kwalitatief oog degelijk zijn. Een aantal burgers afsnijden zonder voorzieningen en een levensgevaarlijk rotonde, waar (schoolgaande kinder)fietsers overheen moeten, vraagt om verkeersdoden. Bovendien zal met name het landbouwverkeer en het plaatselijke verkeer vele omwegen moeten maken, zodat er nog meer geracet wordt op de binnenwegen. Dus als er een randweg komt, dan een fatsoenlijke, maar dat kunnen we nu niet betalen en 25 jaar geleden wel, dus…. geen randweg. Thuis wil je ook geen prullaria, waarom de gemeente dan wel ?

  3. Mijn inziens ligt probleem bij Randweg West. Die stopt namelijk ineens en dan mag je doorrijden via de Heerweg en Peelsteeg. Is een godswonder dat daar nog geen fietsers of voetgangers omver zijn gereden. Blikschade is er wel al genoeg geweest! Ze racen daar echt en tijdens spitsuren is het levensgevaarlijk! Thuis wil je ook geen halve woonkamer of halve tuin waarom wil je als bewoner van Nederweert dit dan wel??


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie