Skip to content

Advies Randweg van 14 stakeholders

Redactie
7 september 2013 | 11:41

Advertentie

brug nederweert, stoplichten, verkeersbordOp woensdag 28 augustus was er een themaraad over de Randweg A2-N266 waarin iedereen informatie kreeg over de voortgang van de nieuwe Randweg en er werden adviezen van de stakeholders gepresenteerd.

Advies Randweg

De 14 stakeholders hebben duidelijk laten weten dat de varianten 1A of 1B volgens hen de enige en juiste oplossing is. Eigenlijk vinden ze dat er helemaal geen noodzaak is voor een randweg maar als die er dan toch moet komen dan een van deze twee varianten. Bij de varianten 1A en 1B wordt de barrière tussen Nederweert en Budschop, zoals genoemd in het Masterplan Nederweert, grotendeels opgelost. Ze hebben ook geen nadelig effect op de natuur. Kiest de gemeente voor een randweg in het buitengebied dan ontstaan hier nieuwe problemen. Vooral de langere reistijd voor mensen die net buiten de randweg komen te wonen en de verkeersveiligheid worden hierbij aangehaald door de stakeholders. De bewoners daar zijn bang dat sociale contacten verloren gaan en dat ze meer afgesloten raken van het dorp zelf.

Bij andere varianten worden wel problemen opgelost maar er komen volgens de stakeholders ook veel problemen terug. Uiteindelijk is er dan ook nog de financiële paragraaf. De stakeholders vragen zich of het wel verantwoord is zoveel gemeenschapsgeld (€5 miljoen) te besteden aan een nieuwe randweg, of zijn er dringender zaken.

De 14 stakeholders zijn Lage Kuilen e.o; Milieufederatie Limburg; Buurtvereniging Boeket; Stichting Gezond en Leefbaar Milieu Nederweert; Stichting Leefbaar buitengebied Nederweert; Buurtschap Molenweg-Ouwijck; LLTB Weerterland; WBE de Oude Graaf; Buurtvereniging Bosserstraat; Dorpsraad Laar; Fietsersbond; LLTB Roermond; Dorpsoverleg Someren-Heide en Cumela. Naast de stakeholders zijn er ook nog de actiegroep Lage Kuilen (BOB) en een tweede actie groep.

Advertentie

2 Reacties

  1. Hoe ver zou de N266 eigenlijk verdiept aangelegd worden langs het kanaal volgens die variant?
    Want dat zou de duurste variant zijn. Maar de kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de afstand!

  2. ik zie bij de stakeholders nergens de mensen die rond de variant 1B wonen vertegenwoordigt
    want alleen de mensen die rond 2B wonen zijn vertegenwoordigt in die stakeholdersgroep dus de de boeren die in dat gebied wonen en hun belangenvertegenwoordigers en wat gaat 1B kosten en wat is de afstand die aangehouden moet worden ?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie