Skip to content

Nederweert presenteert sluitende meerjarenbegroting

Redactie
27 september 2013 | 16:57

Advertentie

Pile of euro currency banknotes background

Het college van B&W van Nederweert heeft vandaag een sluitende meerjarenbegroting 2014-2017 aan de gemeenteraad aangeboden. Opnieuw is het gelukt om de lasten voor de inwoners van Nederweert niet te verzwaren.

In de programmabegroting zijn de financiële effecten van het Rijk al goed merkbaar. 2014 is niet alleen een jaar van financiële onzekerheid en hervormingen. Het wordt ook een jaar met verkiezingen, waarin de nieuwe gemeenteraad een nieuw coalitieakkoord voor de komende vier jaar gaat maken.

In 2014 is de gemeente Nederweert aan de beurt voor een nieuw financieel verdiepingsonderzoek door de provincie. Dit onderzoek gaat duidelijk maken of ze ook voor de komende jaren repressief toezicht kunnen behouden. Wanneer de begroting en jaarrekening op tijd zijn ingezonden en de begroting naar het oordeel van Gedeputeerde Staten materieel in evenwicht is, dan valt de gemeente onder repressief toezicht (toezicht achteraf). De gemeente kan dan zonder voorafgaande goedkeuring van de provincie de begroting en begrotingswijzigingen uitvoeren. 
Naast een sluitende meerjarenbegroting hebben ze nog begrotingsruimte om tegenvallers op te kunnen vangen. Voor 2014 is het huishoudboekje op orde.

Wethouder Wernink
Verantwoordelijk wethouder Renée Wernink geeft aan blij te zijn dat het weer gelukt is om het financiële plaatje voor Nederweert sluitend te krijgen: “Ik ben verheugd dat ik mijn periode als wethouder Financiën kan afsluiten met een gezonde begroting”.

Meerjarenbegroting 2014-2017
De totale begroting van de gemeente Nederweert bedraagt circa € 31,5 miljoen.

Samenvattend ziet het positieve begrotingsresultaat er als volgt uit: Meerjarenbegroting 2014-2017


Daarnaast is nog de gereserveerde ruimte voor rijksmaatregelen beschikbaar.

Hier vind je de Actueel begroting voor 2014. De begrotingsbehandeling is op dinsdag 5 november.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie