Skip to content

Hoera kindercentra maakt prikpoppen voor Prikken voor Prikken

Redactie
5 oktober 2013 | 8:09

Advertentie

Hoera kindercentraHoera kindercentra, voorheen bekend als Bobo kindercentra, is een organisatie voor kinderopvang, peuterprogramma, buitenschoolse opvang en tussenschoolse opvang in de gemeenten Leudal, Nederweert en Peel & Maas. Op dit moment hebben ze 11 locaties in de gemeente Leudal, 2 in Nederweert, 1 in Weert en 12 locaties in de gemeente Peel & Maas en vangen ze in totaal zo’n 2.000 kinderen op.

Prikken voor Prikken

Hoera kindercentra draagt Unicef een warm hart toe. Daarom doen ze met alle locaties mee aan de actie ‘Prikken voor prikken‘, een actie van Pampers i.s.m. Unicef.

Deze actie houdt in dat alle kinderen bij Hoera een papierenpop op een originele manier versieren met stiften, verf, plakkertjes etc waarna ze worden uitgeprikt. Al deze ‘Hoera’ prikpoppen worden verzameld en op 24 oktober a.s. op een leuke manier overhandigd aan een vertegenwoordiger van Unicef en Pampers. Elke prikpop levert 1 vaccin op tegen tetanus voor zwangere vrouwen en vrouwen in de vruchtbare leeftijd in een ontwikkelingsland. Twee vaccins tijdens de zwangerschap zijn voldoende om zowel moeder als kind te beschermen tegen tetanus tijdens de zwangerschap en de geboorte. Het vaccin beschermt de moeders gedurende 3 jaar tegen tetanus en pasgeborenen vanaf de geboorte gedurende 2 maanden.

Vorig jaar werden er door de, toen nog Bobo, kinderen maar liefst 1.249 prikpoppen overhandigd, dat zijn dus ook 1.249 injecties tegen tetanus voor Unicef! Dit aantal willen ze dit jaar natuurlijk evenaren en liever nog verbeteren. De overhandiging van de prikpoppen aan Unicef/Pampers vindt plaats op donderdag 24 oktober tussen 11.00-11.30 uur bij Hoera Nederweert (IKC de Kerneel), Speelhuijs 2/4, Nederweert.

Foto: Uitreiking 2012

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie