Skip to content

Cursus Paddenstoelen

Redactie
13 oktober 2013 | 7:52

Advertentie

Parelamaniet paddestoelHet is herfst en dan zien we ze overal verschijnen: paddenstoelen. Je ziet ze bijna letterlijk uit de grond schieten. Ze zijn er in allerlei kleuren, vormen en maten. Van heel groot tot heel klein. Samen met het verkleuren van de bladeren zorgen ze dat de herfst een allerminst saai jaargetijde is.

Cursus Paddenstoelen

Paddenstoelen hebben ook al eeuwenlang de mensen gefascineerd, getuige namen als bijvoorbeeld “kinderen der duisternis”, “heksenboleet”, “duivelsei”. Maar ook paddenstoelen met namen als plooirokje, hazenpootje spekzwoerdzwam en oliebolzwam komen voor en zijn in de IJzeren Man te vinden. In Nederland zijn zo’n 3500 tot 4000 soorten macromyceten, dat zijn paddenstoelen groter dan 1 mm, bekend en in de IJzeren Man is ongeveer 10% daarvan gevonden.

Voor diegenen die wat meer van deze geheimzinnige groeisels zouden willen weten organiseert het IVN in Weert een introductiecursus paddenstoelen. De cursus telt twee lesavonden in het Natuur- en Milieucentrum de IJzeren Man op de dinsdagen 22 en 29 oktober, en een buitenles op zaterdag 2 november. De kosten zijn voor IVN leden €10,- en voor niet-leden €15,-.

Inschrijven kan via de website van IVN Weert of via inschrijfformulieren bij de balie van het Natuur- en milieucentrum. Er is ruimte voor 20 deelnemers!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mobiele milieustraat
Bekijk hier waar en wanneer je terecht kunt
17 september 2024 | 14:00
2024_09_17 Smeden en motorendag Eynderhoof
Dagje uit
17 september 2024 | 13:30
Asfalt-wegwerkzaamheden-Winnerstraat-Uliker-Nieuwstraat-Nederweert-4
De werkzaamheden duren een kleine maand
17 september 2024 | 12:24
1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30

Advertentie