Skip to content

Vrijwilligers van ‘Hart voor Nederweert’

Redactie
9 oktober 2013 | 16:06

Advertentie

Harte voor NederweertMarianne en Huib zijn twee van de 160 vrijwilligers van “Hart voor Nederweert” en ze weten wat het is om hulp te verlenen. Samen staan ze op een poster in verband met een informatiebijeenkomst over Hart voor Nederweert, op dinsdag 22 oktober in gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel. Want hoe meer vrijwilligers zich aansluiten, hoe groter de kans dat slachtoffers van een hartcirculatieprobleem geholpen kunnen worden.

Marianne en Huib redden levens

Ze weten wat het is als de pieper gaat en elke seconde telt. Marianne Lankester (41) en Huib van Deursen (45) kennen elkaar van de brandweer. Marianne is daar sinds 19 jaar actief, Huib draait al mee vanaf 1990. Hij is inmiddels opgeklommen tot bevelvoerder. Beide zijn dus bekend met het bieden van hulp. Ook bij Hart voor Nederweert.

Emoties komen dichtbij
“Ik heb zes keer een oproep ontvangen via het berichtensysteem van Hart voor Nederweert”, zegt Marianne. “Vijf keer heb ik daadwerkelijk reanimatie toegepast of de defibrillator (AED) opgehaald en bediend. Je komt bij mensen thuis en je ziet de emoties dan van heel dichtbij. Dat maakt indruk.” Huib van Deursen beaamt dat gevoel. Ook hij heeft door de jaren heen de nodige oproepen gehad en zeven keer daadwerkelijk hulp geboden in het kader van Hart voor Nederweert.

Geweldig initiatief
Als lid van brandweerpost Nederweert hebben beide hulpverleners ervaring met moeilijke situaties en slachtoffers. Daarvoor trainen ze hard en oefenen ze regelmatig. Dat doen ze als vrijwilliger. Hart voor Nederweert draait ook op de inzet van vrijwilligers. Huib van Deursen daarover: “Als brandweerman moet je veel leren. Maar we doen het graag voor onze inwoners. Als je weet dat met Hart voor Nederweert iedere burger een bijdrage kan leveren om iemand anders zijn leven te redden, is dat toch een geweldig initiatief”.

Dichter netwerk krijgen
Op dinsdag 22 oktober is er opnieuw een informatieavond waar vrijwilligers zich kunnen aanmelden. Na de aanmelding krijgen ze een cursus waar ze leren reanimeren en een AED gebruiken. Marianne en Huib hopen dat veel inwoners van Ospel maar ook uit de andere kernen naar de avond komen. Want zo wordt het netwerk dichter en kan er nog sneller worden ingegrepen na een melding van een hartcirculatieprobleem. Toen beiden werden gevraagd om op een poster voor Hart voor Nederweert te figureren, hoefden ze niet lang na te denken. “Als dit een bijdrage levert aan het bekendmaken van Hart voor Nederweert, doen we dat graag”, aldus Marianne en Huib eensgezind.

Informatiebijeenkomst
De bijeenkomst in gemeenschapshuis Haaze-Hoof in Ospel begint om 19.30 uur. Om vrijwilliger te worden, geldt een aantal voorwaarden. Zo moet u minimaal achttien jaar of ouder zijn en in de gemeente Nederweert wonen of werken. De algemene voorwaarden zijn te vinden op www.burgerhulpverleninglimburg.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met de heer G. Odekerken van het team Maatschappelijke Ontwikkeling, telefoonnummer (0495) 677 111.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_06 Koopzondag Nederweert-17
Mooi weer trok veel bezoekers naar het centrum
6 oktober 2024 | 20:00
2024_10_06 Synchroon team ZPC Nederweert
Het wedstrijdseizoen is weer begonnen!
6 oktober 2024 | 19:22
default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00

Advertentie