Skip to content

CDA Weert wil Bospop voor Weert behouden

Redactie
16 oktober 2013 | 23:18

Advertentie

Bospop 2013 zondag het publiek

Gister werd door de gemeente Weert een evaluatie gepresenteerd die lovend was over de afgelopen editie van Bospop. Vandaag werd duidelijk dat er best nog wel wat kreukels glad te strijken zijn.

De plooien onstaan over het aantal bezoekers voor de komende editie van Bospop. Volgens de voorzitter van Bospop, Peter Verkennis, moet het bezoekers aantal groeien naar 12.500 om een rendabele editie voor komend jaar op te zetten en een competitief programma te kunnen bieden, terwijl burgemeester Heijmans van Weert keihard vast houdt aan het aantal van 9.000 bezoekers. Dit aantal is vorig jaar vast gesteld naar aanleiding van het veiligheidsrapport wat toen is gemaakt. De organisatie van Bospop heeft echter aangegeven dat ze het festivalterrein anders gaan inrichten zodat meer ruimte ontstaat en ruim 5.000 bezoekers meer op het terrein zouden kunnen worden toegelaten. Gaat de gemeente Weert hier niet mee akkoord dan kiest Bospop voor een andere lokatie die mogelijk in Nederweert zou kunnen liggen.

Bospop voor Weert
CDA Weert stelt schriftelijke vragen aan college Weert

CDA Weert heeft hierover nu schriftelijke vragen gesteld en is van mening dat Bospop voor Weert behouden moet blijven. CDA fractievoorzitter Hendrik Stals: “We hebben vandaag vol verbazing kennisgenomen van dit bericht. Het roept ontzettend veel vragen op en daar willen we graag een antwoord op. Het kan niet zo zijn dat Bospop in 2013 na enkele moeilijke jaren weer een fantastisch en succesvol evenement heeft gedraaid en dat we het vervolgens moeten zien vertrekken. Bospop hoort bij Weert en als het aan het CDA ligt zal het daar ook blijven. Het zou toch te gek voor woorden zijn wanneer Bospop in ons jubileumjaar niet op de evenementenkalender staat.”

Het CDA Weert vindt dat al het mogelijke moet worden gedaan om Bospop voor Weert te behouden. De fractie heeft daar in de aanloop naar de zeer succesvolle editie van Bospop 2013 ook al twee keer actie voor ondernomen. De partij heeft een brief geschreven aan het college van B&W met daarin vragen over het voorstel van Bospop en het standpunt van het college. De vragen worden in de raadsvergadering van 30 oktober behandeld.

UPDATE 1 november 2013: Bospop definitief niet naar Boshoven

Lees meer over Bospop 2014 op de speciale dossierpagina Bospop.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie