Skip to content

Spieren voor Spieren in Nederweert

Redactie
23 oktober 2013 | 13:50

Advertentie

Spieren voor Spieren Wintertijd Challenge bij LacoGezonde spieren zijn goud waard in de nacht van 26 op 27 oktober 2013. Op ruim 100 locaties door heel Nederland wordt er gesport voor kinderen met een spierziekte met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. Het twintigtal Challenges van vorig jaar zal daarmee ruim overtroffen worden.
In Nederweert wordt bij Laco sportcentrum Nederweert de “Kids Challenge” gehouden. In samenwerking met Reddingsbrigade Nederweert organiseert Laco sportcentrum Nederweert een Zwem Challenge voor kinderen van 6 t/m 16 jaar, begeleiders mogen ook meezwemmen met de sponsoractie.

Net als bij Spieren voor Spieren staan bewegen en het kind centraal bij Laco. Laco en Spieren voor Spieren gaan dan ook samen de strijd aan tegen spierziekte bij kinderen. Hopelijk kunnen we ook op jouw steun rekenen. Alvast bedankt!

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt bij Laco sportcentrum Nederweert, op de vooravond dat de wintertijd ingaat en de klok teruggaat. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het uiteindelijke doel is dat heel Nederland deze avond een uur en een seconde gaat sporten. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze avond levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte. Klik hier www.laco.eu/nederweert voor het programma van deze Challenge bij jou in de buurt en schrijf je vandaag nog in!

Kids Challenge Nederweert
Kinderen / senioren zwemmen op zaterdagavond 26 oktober tussen 21:00-22:00 uur + 1 seconde of 22:00-23:00 uur + 1 seconde een hindernissenparcours en/of banenzwemmen om zoveel mogelijk sponsorgeld in te zamelen. Beide activiteiten duren elk 1 uur en 1 seconde. Sponsorkaarten zijn gratis af te halen bij de receptie van Laco sportcentrum Nederweert. Alle kinderen die deelnemen ontvangen na afloop van het sponsorzwemmen een gratis entreebewijs en een ijsje.

365 dagen per jaar ‘s nachts uit je bed
En wat is nou eigenlijk een keer per jaar wat langer opblijven om een uurtje te sporten voor een goed doel? Zeker als je bedenkt dat duizenden ouders van spierzieke kinderen er 365 dagen per jaar zo’n drie keer per nacht uit moeten om hun kind om te draaien omdat het dat zelf niet kan. Dan is dat ene uurtje voor de rest van Nederland toch een mooie manier om ook iets bij te kunnen dragen?

Stichting Spieren voor Spieren
De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ ondersteunen veel (ex) topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van spierziekten onderzoek en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden op www.spierenvoorspieren.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie