Skip to content

Het buikspierkwartiertje

Redactie
1 november 2013 | 9:00

Advertentie

Sportivalife-nederweert-ColumnV2Iedereen wil altijd weten wat de beste manier is om de buikspieren te trainen en wat de beste oefening is. Er bestaat echter geen groot geheim om de buikspieren goed te trainen en de beste oefening voor de buikspieren bestaat niet!

Het buikspierkwartiertje

Het is belangrijk om de buikspieren op een manier te trainen die gerelateerd is aan hun functie. De buikspieren zijn namelijk stabilisatoren/houdingsspieren, ze zorgen ervoor dat je rechtop kan blijven staan en daarbij functioneren de buikspieren niet alleen. Als onderdeel van de rompspieren werken de buikspieren samen met onder andere de rugspieren, heupspieren en bilspieren.

Buikspieren moeten we dan ook niet in isolatie trainen. Toch doet 95% van de sportschool bezoekers dit nog wel! De sportscholen en instructeurs maken het nog erger want, zij komen zelfs aan met het bekende buikspierkwartiertje. Vijftien minuten lang heel, héél veel herhalingen maken van oefeningen die zorgen voor een sterke en platte buik ? Want, het trainen van onze buikspieren stimuleert ook onze vetverbranding, toch?

Het antwoord op bovenstaande stellingen is eenduidig NEE! Begrijp ons niet verkeerd, het trainen van buikspieren is wel degelijk effectief, alleen de uitvoering moet anders. Kennis is resultaat. Deze en meer kennis willen wij graag met je delen.

Team SportivaLife Nederweert, www.sportivalife.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie