Skip to content

Bospop 2023

Bospop 2023 wordt de 41ste editie van het festival.

7, 8 en 9 juli Bospop 2023

Sinds de oprichting in 1985 is de Britse soul- en popband Simply Red uitgegroeid tot één van de meest succesvolle live acts uit het Verenigd Koninkrijk. Geen wonder ook, want de band tourt al tientallen jaren de wereld rond met talloze hits als ‘Holding Back The Years’, ‘If You Don’t Know Me By Now’, ‘Fairground’ en ‘Sunrise’. In 2019 kwam hun nieuwste studioalbum uit: ‘Blue Eyed Soul’. “I’m looking forward to playing it live because it’s real”, zei frontman Mick Hucknall hier destijds over. “Wij kunnen niet wachten om de band te verwelkomen op Bospop!

Liefhebbers van progrock kunnen hun harten collectief ophalen: Porcupine Tree is back in action! Het gerenommeerde trio Steven Wilson, Richard Barbieri en Gavin Harrison stak na een pauze van 11 jaar weer de koppen bij elkaar, met een geweldig album als resultaat: ‘Closure/Continuation’. De bombastische gitaar- en toetsenpartijen, indringende gitaarsolo’s en fraaie meerstemmige zang in combinatie met psychedelische rock, ambient soundscapes, experimentele pop en een geheel eigen voortstuwend metal geluid benadrukken nog maar eens dat Porcupine Tree gelukkig nog steeds veel te vertellen heeft.

Zanger en gitarist Zucchero is hét symbool voor de Italiaanse rock. Deze levende legende bracht in zijn inmiddels ruim 50-jarige carrière talloze hits voort, waaronder ‘Senza Una Donna’, ‘Baila Morena’ en ‘Il Volo’, en werkte samen met grote artiesten als Andrea Bocelli, Sinéad O’Connor, Paul Young en Sting. Engels of Italiaans, ballade of uptempo: Zucchero is van vele markten thuis en steelt hiermee de harten van rock- en bluesliefhebbers van over de hele wereld.

UPDATE 2 februari 2023
Billy F Gibbons, Racoon, Eric Steckel, DAAN, Blackbird, Le Noise en Guy Swinnen zijn toegevoegd aan het programma van Bospop 2023.

Billy F Gibbons
William Frederick Gibbons, alias Billy F Gibbons, ken je natuurlijk als gitarist en frontman van ZZ Top. Sinds 2015 staat deze ‘sharp dressed man’ ook solo op de planken, en doet dat niet onverdienstelijk. Zijn nieuwste plaat ‘Hardware’ kwam uit in 2021. Het is een ode aan zijn goede vriend en collega Joe Hardy, waarmee hij al ruim 40 jaar samenwerkte. Verwacht op Bospop een selectie van Billy’s solowerk en natuurlijk het beste van ZZ Top. Billy, give us all your lovin’!

Racoon
Met hun Edison-winnende zevende studioalbum ‘Spijt Is Iets Voor Later’ onder de arm trekt de Zeeuwse band Racoon voor de zesde maal naar de groene weides van Bospop. Het is het eerste volledig Nederlandstalige album van de band. Dat de mannen ook magie kunnen creëren in hun moedertaal, wisten we al een kleine tien jaar dankzij het prachtige ‘Oceaan’. De band was geïnspireerd door producer Rick Rubin, die tijdens zijn samenwerking met Johnny Cash op ‘American Recordings’ de focus volledig legde op de stem, de tekst, het liedje en de vertolking. Laat je op Bospop in vervoering brengen door de recente singles ‘Het Is Al Laat Toch’ en ‘Geef Je Hart Niet Zomaar Weg’, en natuurlijk classics als ‘Love You More’ en ‘No Mercy’.

Programma Bospop 2023

Heb je nog vragen? Lees dan eerst even de FAQ op www.bospop.nl, deze werken ze regelmatig bij.

Op de Bospop pagina van Nederweert24 vind je alles over het Bospop festival in Weert van de afgelopen jaren.

Advertentie

Advertentie

 
Restitutie hardcopytickets en munten Bospop 2023
 
Bezoekers Bospop krijgen in augustus en september geld terug
Bospop-zaterdag-Antoine-Bongers-10
 
9 juli 2023 | 17:00
 
Terugblik naar Bospop-zaterdag
Bospop-2023-zondag-afgelast-Johan-Horst-32
 
9 juli 2023 | 14:13
 
Voortijdig einde Bospop
 
Bospop-zondag afgelast wegens zwaar weer
 
Organisatie Bospop onderzoekt scenario’s wegens mogelijk zwaar weer, openingstijd verschoven naar 11.00 uur
 
Ray Wilson uitblinker op dag 2 van Bospop
 
Bospop houdt weersvoorspelling nauwlettend in de gaten
 
Foto’s Bospop 2023 | Hoofdrollen voor Rag’N’Bone Man, Blackbird en Clouseau bij openingsdag Bospop
Fotos-Bospop-Weert-zaterdag-2022-Johan-Horst-50
 
6 april 2023 | 11:46
 
Guns N’ Roses komt naar Weert!
 
Programma Bospop 2023 compleet met Riverside, The Waterboys en meer
 
Spaaractie Bospop krijgt vervolg bij Albert Heijn Heerschap winkels
 
Billy F Gibbons, Racoon en meer bevestigd voor Bospop
 
Simply Red, Porcupine Tree, Zucchero en nog veel meer naar Bospop 2023

Advertentie