Skip to content

Weet gemeente Weert geen raad met vragen giftreinen?

Redactie
14 november 2013 | 13:50

Advertentie

Giftrein WeertHalf mei 2013 heeft GroenLinks Weert een brief verzonden met daarin 11 vragen over giftreinen die over het spoor door Weert  en ook een stukje door de gemeente Nederweert rijden. De gemeente moet normaal binnen 8 weken antwoorden op schriftelijke vragen. Helaas heeft GroenLink Weert, buiten de ontvangstbevestiging, geen enkele reactie mogen vernemen. GroenLinks vraagt zich af of de gemeente wel antwoord kan geven op de gestelde vragen, of dat zij geen raad weten met de vragen.

Gevaren en dus vragen giftreinen

Naar aanleiding van de ramp in het Oost-Vlaamse Wetteren en in de buurt van het Canadese Quebec waarbij goederenwagons met chemische lading zijn ontploft maakt GroenLinks zich nog steeds zorgen over de situatie in Weert. Ook hier wonen er mensen in een straal van 500 meter rondom het spoor. Wanneer er hier een goederenwagon met chemische lading ontspoort, kan zich in Weert hetzelfde scenario afspelen. Dit is natuurlijk absoluut onacceptabel.

GroenLinks is wil weten hoe de situatie er in Weert voorstaat en wat de provincie kan doen om haar burgers tegen een dergelijke ramp te beschermen. Jaarlijks komen er rond de 7000 à 8000 gif treinen door Weert. Deze treinen bevatten lading die gevaarlijk is voor burgers wanneer zo’n soort trein ontspoord. Deze lading kan brandgevaarlijke gassen bevatten of giftige gassen dan wel vloeistoffen.

In Weert maakt men zich zorgen over de giftreinen omdat deze door de stad en dus dicht bebouwd gebied lopen. In Nederweert speelt dit minder omdat het maar over een klein stukje spoor gaat wat ook nog eens door het buitengebied loopt.

Advertentie

1 Reactie

  1. het spoor lag er al voor er woningen tegenaan gebouwd werden.
    dus waar ligt het probleem?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie