Skip to content

Peuters van St. Okido op zoek naar Amerigo

Redactie
4 december 2013 | 19:30

Advertentie

Peuters naar Stal Le WinneOp 3 december hebben de peuters van St. Okido uit Leveroy een bezoek gebracht aan Stal Le Winne in Heythuysen. Ze werden daar gastvrij ontvangen. In de paardenstallen gingen ze op zoek naar Amerigo en ze mochten zelfs in de rij bak een rondje rijden op pony Lotje, maar eerst moest de pony geborsteld worden. Ook keken ze naar de grote paarden die in de carrousel liepen. Wat een ervaring voor de peuters. Door deze doe activiteit zien, ruiken, horen en voelen ervaren de peuters wat een manege, stal, hooi, strooi en een carrousel is.

De aanleiding was het boek: “Schimmel is ziek”

Omdat Schimmel de mazelen heeft, moet Sint op zoek naar een ander paard. Hij gaat kijken in een manege, maar het ene paard is té WILD, het andere té KLEIN, een ander té RUSTIG en het laatste paard is…niet te klein, niet te wild, niet te rustig maar wél…. ZWART. Toch nemen Sint en zijn Pieten dat zwarte paard mee en de Bak Pieten hebben een heel goed idee: ze maken het zwarte paard wit door er meel op te strooien! ‘s Nachts als Sint over de daken rijdt begint het te regenen en lijkt het paard op een ZEBRA, ….even later is het weer helemaal zwart. Maar gelukkig heeft niemand dat gezien….?

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie