Skip to content

GroenLinks wil duidelijkheid gebruik gewasbeschermers Nederweert Eind

Redactie
6 december 2013 | 22:22

Advertentie

GroenLinksIn Nederweert Eind is er volgens Groenlinks ongerustheid bij omwonenden over een bedrijf dat lelies teelt. Bij de verwerking van de Lelies wordt het middel metam-natrium (monam) gebruik dat volgens GroenLinks direct maar ook op termijn enrstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken.

Gebruik gewasbeschermers Nederweert Eind

De spoelstraat van het bedrijf in Nederweert Eind staat 45 meter achter tuinen van bezorgde bewoners, tegen de bebouwde kom aan. De omwonenden hebben volgens GroenLinks in elk geval overlast van geur en zijn erg ongerust over de eventuele bijwerkingen van “gewasbeschermers” die via het spoelen in het grondwater terechtkomen.

GroenLinks wil duidelijkheid over gebruik gewasbeschermers in Limburg en mogelijke gevolgen voor omwonenden voorkomen. Het bedrijf heeft voor de spoelstraat en de een zogenaamde meldplicht. Dit betekend dat ze moeten voldoen aan de gestelde eisen die bij deze techniek hoort.

GroenLinks Limburg vraagt GS om een inventarisatie van alle plekken waar deze teelt in Limburg nog meer plaatsvindt en wil weten of het middel monam door deze bedrijven gebruikt wordt. Tevens wil GroenLinks weten of bij het bedrijf in Nederweert Eind de geldende afstandscriteria ten opzichte van de woonbebouwing in acht worden genomen. Mocht het middel monam gebruikt worden, dan wil GroenLinks dat GS er bij het kabinet op aandringt het, ook in Europees verband, te verbieden.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00

Advertentie