Skip to content

Kerst in Gemeentemuseum Jacob van Horne

Glendi
17 december 2013 | 19:04

Advertentie

Jacob van Horne Museum WeertIn de feestmaand december is een bezoek aan het monumentale Gemeentemuseum Jacob van Horne extra aantrekkelijk. Het interieur van het museum is dan sfeervol versierd met kerstdecoraties.

Gemeentemuseum Jacob van Horne

Tot aan Driekoningen is er een verzameling kerstvoorstellingen te zien uit de eigen collectie, waaronder de oudste kerststal van Noordwest-Europa. De tentoonstelling is te zien tot en met zondag 12 januari 2014.

Op Eerste Kerstdag 25 december heet de conservator van het museum, John van Cauteren, iedereen van harte welkom. Hij vertelt over de bijzondere kerstverzameling van het museum, het ontstaan van de kerststal en de rol die de heilige Franciscus van Assisi daarin heeft gespeeld. Ook andere vragen over de rijke collectie van het museum beantwoordt hij graag.

Heb je een Weerterlandpas dan betaal je niet alleen minder entree (€ 2 i.p.v € 4), je kunt tijdens Eerste en Tweede Kerstdag voor dezelfde prijs ook maximaal 5 introducés meenemen. Kinderen en jongeren tot 18 jaar en houders van een Museumkaart krijgen gratis toegang.

Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert is open op dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie