Skip to content

Werkgroep Centrum Nederweert

Redactie
18 december 2013 | 18:54

Advertentie

Nieuwe verkeerssituatie Kerkstraat en Brugstraat nog even wennen 3303Dinsdagavond 17 december  is tijdens de raadsvergadering besloten een werkgroep in te stellen die de problematiek met betrekking tot de verkeersafwikkeling in het centrum van Nederweert gaat oppakken.

Werkgroep Centrum Nederweert

Het initiatief kwam van fractie JAN. Zij wil een tijdelijke werkgroep wil instellen die de rijrichting en de inrichting van de Kerkstraat gaat onderzoeken.

De kritiek vanuit de ondernemers, maar ook vanuit bewoners en inwoners van Nederweert, neemt toe. De werkgroep, bestaande uit leden van het College en leden van de Raad, gaat bekijken hoe om te gaan met de ontstane situatie. Zowel CDA, JAN als VVD waren voorstander van zo’n werkgroep. De PvdA neemt niet deel aan de werkgroep. Volgens hun is dat een taak van het College.

Dit jaar is een start gemaakt met het grote Masterplan om het centrum van Nederweert een grote opfrisbeurt te geven. De verbreding van Brug 15 en het opknappen van de Brugstraat is inmiddels afgerond. Begin 2014 zal de Kerkstraat aan de beurt zijn. Het grootste probleem is volgens velen het instellen van het eenrichtingsverkeer. Toen de Brugstraat klaar was, is het eenrichtingsverkeer in zowel de Brugstraat als de Kerkstraat van kracht gegaan. Veel inwoners vinden het niet praktisch. Sinds gisteren is ook de doorgang van de Geenestraat naar de Burg. Hobusstraat afgesloten. Hiermee lijkt het alsof het centrum van Nederweert volledig afgesloten wordt. Vaak komen deze maatregelen voort uit besluiten van een tijd geleden.

De werkgroep gaat daarom de situatie onder de loep nemen en in gesprek met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden van de gemeente Nederweert. Ze gaan de feiten op een rij zetten, toetsen, bespreken en vandaar uit samen met de raad bepalen of, en zo ja welke, aanpassingen er moeten komen.

Advertentie

4 Reacties

  1. De enige die nergens last van hebben zijn de mensen die wonen om de klimop. Die wijk denk ik is de enige die nergens last van heeft. Rest van Nederweert rijdt om Nederweert heen. En besteld via internet. Sneller dan je met je auto bij een winkel bent. Overdreven, ik denk het niet.

  2. STOP MET DE EENRICHTINGSSTRAAT! Anders een poll houden onder Nederweerternaren door bv Nederweert 24???

    Zou het dan echt zo zijn dat de politiek een juiste keuze gemaakt heeft als 99% er ontevreden mee is?

    Ik vraag het me AF!?

  3. Het masterplan is een flop , maar dat erkennen is moelijk.

  4. ‘Vaak komen deze maatregelen voort uit besluiten van een tijd geleden’
    En ook eerder is er al fors bezwaar gemaakt door inwoners en winkeliers… Toen wilde men ook niet luisteren. Zou men nu het licht gezien hebben???


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie