Skip to content

Sterke (onder)rugspieren ontwikkelen

Redactie
2 januari 2014 | 15:43

Advertentie

Sportivalife-nederweert-ColumnV2Maar liefst 85% van de bevolking heeft wel eens last van rugklachten en dit is na de verkoudheid zowat de belangrijkste reden voor een bezoek aan de dokter/arts/fysiotherapeut. De groep die chronisch klachten heeft wordt steeds groter. 

Zwakke rompspieren met een verkeerde houding is in de meeste gevallen de oorzaak van deze rugklachten.

Sterke (onder)rugspieren ontwikkelen en de rugklachten verhelpen & voorkomen

Het is niet heel moeilijk om van rugklachten af te komen of om deze te voorkomen maar het is wel belangrijk om de juiste specifieke oefeningen uit te voeren. Meestal wordt net het verkeerde gedaan waardoor de klachten niet weggaan en zelfs alleen maar erger worden.

Rugklachten zijn ‘absoluut’ geen reden om niet meer te sporten. Met de juiste oefeningen kunnen klachten voorkomen worden en zelfs afnemen.

Veelal wordt geroepen dat bij rugpijn, de buikspieren getraind moeten worden maar dit is een verkeerde interpretatie. Nog nooit heeft een onderzoek aangetoond dat het trainen van buikspieren leidt tot een vermindering van rugpijn. Het doen van crunches en sit-ups verergert, bij het overgrote deel van de rugpatiënten ook nog eens de pijn. Dat komt omdat bij het voorover buigen, de wervels de neiging krijgen om te schuiven. De sit-up is daarin erger nog dan de crunch.

De rugklachten ontstaan voornamelijk omdat we onze (onder)rug veelal verkeerd en extra zwaar belasten door ons zittende bestaan, terwijl het lichaam is gemaakt om te bewegen!

Rugspieren moet je zeker niet ontzien maar op de juiste manier belasten door effectieve oefeningen! Fitness 2.0 bij SportivaLife zorgt voor deze juiste belasting op een veilige en effectieve manier. Altijd onder begeleiding van een gediplomeerd trainer.
Kijk voor meer informatie eens op www.sportivalife.nl

Laat je verder informeren door de teamleden van SportivaLife Nederweert. 
Het adres is: Hulsenweg 5a te Nederweert-Budschop. Bellen mag ook: 0495-460600.

Maak een ijzersterke start in 2014.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie