Skip to content

Stand van Zaken herinrichting Kerkstraat / Lambertushof

Glendi
17 januari 2014 | 10:17

Advertentie

Neewiert on Wiels Nederweert 212Over twee maanden gaat de Kerkstraat op de schop. Tijd om eens te kijken naar de laatste stand van zaken.

Naar aanleiding van de gehouden infoavonden en overleggen met middenstanders en belangengroeperingen is het ontwerp iets aangepast. Zo wordt het asfalt vervangen door klinkers, zullen voor de geldautomaat extra elementen worden geplaatst om ramkraken te voorkomen,  de bomen op Lambertushof iets verder van de appartementen geplant worden en  meer bestaande bomen vervangen worden door bomen die minder overlast geven.

maart 2014 start herinrichting Kerkstraat

Een aantal opmerkingen waren wat moeilijker in te passen. Het veiliger maken van het kruispunt bij de kerk is er daar een van. De gemeente heeft samen met een adviesbureau hier naar gekeken en de eindconclusie is dat de situatie zoals die nu is, wellicht voor de voetganger niet ideaal is, maar wel de beste oplossing.

Verder heeft de gemeente  samen met de kunstenaar van Marie Katrien gezocht naar een nieuwe plek. Het kunstwerk komt, anders dan tijdens de infoavond is voorgesteld, voor het pand van dokter Van de Wouw te staan.

Ook zal onderzocht worden waar precies voor de kerk de historische waterput ligt. Zodra deze locatie bekend is, wordt bekeken hoe dit in het straatbeeld kan worden ingepast. Ruud Koppens, eigenaar van ETF Machinefabriek in Nederweert, wil ter ere van zijn 40-jarig jubileum als ondernemer, de kosten van dit opsporen en zichtbaar maken van de put voor zijn rekening nemen.

woensdag 19 februari infoavond

Aannemersbedrijf Bloem zal in maart starten met de uitvoering van de herinrichting. Dit gaat in fases gebeuren zodat de rijbaan zoveel mogelijk open kan blijven. Op woensdag 19 februari zal een infoavond gehouden waarbij de gemeente en de aannemer uitleg zullen geven over de precieze uitvoering en de maatregelen die genomen worden om overlast tot een minimum te beperken.

De opening van de vernieuwde Kerkstraat staat gepland voor vrijdag 29 augustus!

Advertentie

2 Reacties

  1. Waarom gaan ze het asfalt in hemelsnaam veranderen in klinkers? We leven in 2014.

    • Isabella, dat doen zodat ze het weer sneller opnieuw kunnen doen ivm met verzakkingen e.d. en omdat als er eens sneeuw zou vallen dan gaan er nog meer mensen flink op hun gezicht want die ellendige klinkers zijn veel gladder bij vorst dan asfalt. Ik zie er de logica ook niet van in.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie