Skip to content

Naar de milieustraat in 2014?

Redactie
3 februari 2014 | 15:32

Advertentie

WeerterlandpasVanaf januari kan elk huishouden weer 6 keer de milieustraat bezoeken. Dit aantal is inmiddels automatisch op je Weerterlandpas bijgeschreven.

Per jaar gratis 6 m³

De gemeenten Nederweert en Weert hebben de pas in 2012 geïntroduceerd met als doel dat elk huishouden in de gemeenten Weert en Nederweert per jaar gratis 6 m³ aan afval kan brengen.

De Weerterlandpas krijg je op persoonlijke titel. Een bezoek aan de milieustraat is adresgebonden en wordt  per bezoek geregistreerd. Per huishouden kun je dus de milieustraat 6 keer per jaar bezoeken.

Per één kuub afval wordt één bezoek afgeschreven. Heb je niet genoeg aan die 6 bezoeken dan kun je aan de poort bij de milieustraat (bij)kopen. Je betaalt dan 20 euro per kuub. Bij de milieustraat staat een aparte opwaardeerzuil waar je kunt zien hoeveel bezoeken er nog op je pas staan.

Neem altijd je identiteitsbewijs mee

Neem altijd je identiteitsbewijs (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) mee naar de milieustraat. Steekproefsgewijs wordt gecontroleerd om oneigenlijk gebruik te voorkomen. Bij verlies en diefstal van de pas kun je een nieuwe aanvragen via het digitaal loket op www.nederweert.nl. Je krijgt dan binnen twee weken een nieuwe thuisgestuurd. De pas blijft altijd geldig, gooi deze dan ook niet weg.

Afval dat je gratis aan kunt aanbieden bij de milieustraat is: papier, kunststof verpakkingen, wit- en bruingoed, metaal, kleding, schoenen, klein chemisch afval, olie en personenwagenbanden (maximaal vier stuks). Let op: ook dan is het noodzakelijk je pas mee te nemen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie