Skip to content

Zij-Actief Leveroy organiseert infoavond over gemeentepolitiek en verkiezingen

Redactie
10 februari 2014 | 16:17

Advertentie

Verkiezingen-Nederweert2014

In Nederweert worden, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen, door verschillende verenigingen bijeenkomsten georganiseerd. De afdelingZij-Actief Leveroy organiseert op woensdag 26 februari om 19:30 uur een informatieve avond in gemeenschapshuis de Pestoeërskoel. Bijeenkomsten die de inwoners kennis laten maken met het politieke werk en de standpunten van de fracties.

Op de koffie
Zij-Actief Leveroy wil ook op maatschappelijk gebied actief zijn en om meer mensen te bereiken met deze oproep, leek het ons goed om de burgemeester en de raadsfractieleden van de partijen dan maar eens bij ons ‘thuis’ in eigen dorp op de koffie te vragen”, aldus het bestuur. Een uitnodiging waar de burgemeester en de fracties graag gebruik van maken.

Belang van politiek
Na de opening om 19.30 uur geeft burgemeester Evers een presentatie over de rollen en verhoudingen van en tussen politieke organen. Met als doel je te informeren over hoe besluitvorming tot stand komt en hoe je daar invloed op kunt uitoefenen. Je kunt midden in de maatschappij staan, meedenken, meepraten en daardoor ook meebeslissen.

Standpunten vier fracties
Om 20.30 uur is er een korte pauze en daarna komen de vier fracties van de VVD, PvdA, JAN en CDA aan het woord. Alle fracties maken elk in tien minuten hun programmapunten duidelijk. Na elke ronde krijgen de aanwezigen vijf minuten de gelegenheid om vragen te stellen over die punten. De avond wordt rond 22:00 uur afgesloten.

Informatieve avond
Het wordt dus een informatieve bijeenkomst over de gemeentepolitiek in het algemeen en de gemeenteraadsverkiezingen in het bijzonder. Er is nadrukkelijk de keuze gemaakt om er geen debat- of discussieavond van te maken!

In Leveroy valt nog een uitnodiging bij de inwoners in de bus, maar alle inwoners van Nederweert zijn uiteraard van harte welkom!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie