Skip to content

Vierde voorstelronde VVD

4 maart 2014 | 9:20

VVD

Op 19 maart 2014 vinden in Nederweert weer de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Voor de achtste maal neemt de VVD daaraan deel. In de afgelopen raadsperiode heeft de VVD deelgenomen aan de coalitie. Ondanks de economische crisis hebben we veel kunnen realiseren in Nederweert en staat de gemeente er bovendien financieel heel gunstig voor. Dat is nodig, want de komende vier jaar wachten er weer vele nieuwe uitdagingen. De VVD gaat graag die uitdagingen aan, gedreven door onze enthousiaste kandidaat raadsleden en altijd in dialoog met de inwoners van onze gemeente

Vierde voorstelronde VVD

Ook deze week stellen wij graag vier van onze kandidaten aan U voor.

Foto05_TheoTheo Coumans
(Ospel)
Lijst 4 no. 5

Theo is 46 jaar geleden geboren aan de Plattepeeldijk in Ospel. Hij is getrouwd met Annemiek en heeft drie kinderen. Samen met zijn vrouw hebben ze een agrarisch bedrijf aan de Kreyel. Naast dit bedrijf is Theo actief in de agrarische belangenbehartiging op zowel provinciaal als landelijk niveau.

De afgelopen acht jaar in de gemeenteraad heeft Theo zich vooral ingezet om de regelgeving praktisch en uitvoerbaar te houden. Mede door zijn inzet is er, binnen de geldende landelijke regelgeving, een zo werkbaar mogelijk bestemmingsplan gerealiseerd. In dat plan zijn mogelijkheden gecreëerd voor vele soorten economische activiteiten, zonder dat deze elkaar onnodig hinderen. Voor de komende periode wil Theo zich vooral inzetten om in Nederweert de randvoorwaarden te creëren om een rendabele bedrijfsvoering mogelijk te houden. Binnen werkbare wet en regelgeving.

Foto11_ArnoArno Ansems
(Nederweert)
Lijst 4 no. 11
Arno is geboren in Eindhoven. Hij is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven en werkt al ruim tien jaar bij een elektronica bedrijf in Best. Daar ontwerpt hij software voor medische röntgensystemen.
In 2011 is Arno met zijn jonge gezin aan de Strateris in Nederweert komen wonen. De keuze viel op Nederweert vanwege het hoge voorzieningenniveau wat betreft winkels en basisscholen, het levendige centrum en de goede bereikbaarheid. Ook het weidse buitengebied en de nabijheid van mooie natuurgebieden speelden hierbij een belangrijke rol. Arno hecht veel waarde aan deze voorzieningen. Hij wil graag een steentje bijdragen om er voor te zorgen dat Nederweert ook in de toekomst een aantrekkelijke gemeente blijft om in te wonen. Vandaar dat hij als fractieondersteuner actief is bij de VVD.

Foto13_LeeLee Timmermans
(Nederweert)
Lijst 4 no. 13

Lee is geboren in Weert. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen en vijf kleinkinderen. De Handelsavondschool en diverse andere vakopleidingen en cursussen hebben hem in het verzekeringswezen doen belanden. Aan de Eikenstraat heeft Lee jarenlang een assurantie bemiddelingsbureau gehad. Inmiddels is hij gepensioneerd, maar nog altijd actief in het verenigingsleven. Hij is PBO lid van Weert FM en bestuurslid van Veldeke Weert. Voor de tennisvereniging NTC’72 is hij lid van de commissie “Park en onderhoud”. De hobby’s van Lee zijn: muziek luisteren, klussen en lezen Voor de lichamelijke conditie doet hij aan tennis, fitness en vooral wandelen.

Lee is een rot in het politieke vak. In 1984 richtte hij de VVD afdeling Nederweert op. Met de verkiezingen van 1986 kwam hij in de gemeenteraad. Tot 1992 heeft hij een raadszetel bezet. Voor de zevende keer neemt Lee nu deel aan de verkiezingen. Hij is al vele jaren voorzitter van de VVD Nederweert, een functie die hij binnenkort zal neerleggen. Daarover zegt hij het volgende: “Ik wil me graag inzetten voor de VVD, maar ik vind dat de tijd is gekomen voor jonge mensen in de partij. En die zijn er!”

Foto17_Jan (Nederweert)
Lijst 4 no. 17

Jan is geboren in het Brabantse Udenhout. Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en woont aan het Brugske. Hij heeft een middelbare schoolopleiding en is nu gepensioneerd veehouder. Regelmatig is hij te vinden bij de grote veehouderij aan de Wetering, die hij heeft overgedragen aan zijn zoon. Jan is medeoprichter van de VVD Nederweert en heeft in 1986 al meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met raad en daad staat hij de VVD steeds bij en heeft hij vele jaren als burger commissielid ‘Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en Milieu’ de partij vertegenwoordigd. Jan is ook bestuurslid geweest van de melkvee studieclub “Morgen’ in Lelystad. Zijn hobby’s zijn lezen en politiek. Zijn specialiteiten zijn: agrarische zaken, algemene politiek, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en verkeer en waterstaat.

Website: www.vvd-nederweert.nl
Facebook: www.facebook.com/vvdnederweert
Twitter: @vvdnederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie