Skip to content

Vijfde voorstelronde VVD Nederweert

Redactie
6 maart 2014 | 9:36

Advertentie

VVDOp 19 maart 2014 vinden in Nederweert weer de verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. Voor de achtste maal neemt de VVD daaraan deel. In de afgelopen raadsperiode heeft de VVD deelgenomen aan de coalitie. Ondanks de economische crisis hebben we veel kunnen realiseren in Nederweert en staat de gemeente er bovendien financieel heel gunstig voor. Dat is nodig, want de komende vier jaar wachten er weer vele nieuwe uitdagingen. De VVD gaat graag die uitdagingen aan, gedreven door onze enthousiaste kandidaat raadsleden en altijd in dialoog met de inwoners van onze gemeente.

Deze week is onze laatste voorstelronde, waarin wij weer graag drie van onze kandidaten aan U voorstellen.

Vijfde voorstelronde VVD-Nederweert

Foto07_HelmaHelma Bongers
(Ospel)
Lijst 4 no. 7

Helma is geboren in Nederweert-Eind, maar woont al vanaf haar 15e in Ospel. Nu, na het overlijden van haar man, woont zij met haar drie kinderen aan de Hagelkruisbaan. Na de MEAO en een studie MBA belandde ze als administratief medewerkster in de zaak van haar vader. Na diverse studies, zoals PDL, SPD, AA en CB is ze nu zelfstandig onderneemster. Ze is werkzaam als accountant en belastingadviseur bij een accountantsbureau in Beringe.

Helma heeft zeven jaren de VVD in de raad vertegenwoordigd en neemt nu voor de vijfde maal deel aan de verkiezingen. Helma is enkele jaren secretaris van de VVD Nederweert geweest. Lezen is haar hobby en als sport doet ze aan duiken. Haar specialiteiten in de politiek zijn financiën, economische zaken, verkeer en het midden- en kleinbedrijf.

Foto12_BartBart Salemans
(Nederweert-Mildert)
Lijst 4 no. 12

Bart (31) is geboren en getogen in het buitengebied van Nederweert. Hij heeft altijd in Nederweert gewoond. Als kleine jongen is hij gedoopt in het kapelletje op de Mildert en als volwassen man in Leveroy getrouwd met Simone. Bart en Simone hebben geen kinderen, maar delen hun liefde voor paarden. Samen exploiteren zij een stoeterij voor spring- en dressuurpaarden op het hogere niveau. In hun vrije tijd gaan ze het liefst samen paardrijden door de bossen van Wellensteyn en Houtsberg. Daarnaast tennist hij graag. Ook is Bart regelmatig te vinden op business clubs, die hem door de jaren heen een groot sociaal netwerk hebben opgeleverd.

Bart heeft na de HAVO bij de Fontys Hogeschool de opleiding Management, Economie & Recht, afstudeerrichting Vastgoed/Makelaardij en Projectontwikkeling, afgerond. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan bij een aantal bouw- en projectontwikkelingsbedrijven heeft hij nu een eigen adviesbureau dat hij samen met zijn vader runt. Daarnaast is hij als adviseur in hippisch vastgoed sterk verbonden met alle facetten van de paardensport. Hij is parttime ook als Sales Consultant verbonden aan een fabrikant van isolatiemateriaal. Bij dit bedrijf doet Bart de internationale verkoop van een speciaal ontwikkelde spring- en dressuurbodem. Op de Mildert is van deze bijzondere bodem het prototype aangelegd.

Vanuit zijn achtergrond gaat de interesse van Bart voornamelijk uit naar de invulling van het buitengebied van Nederweert; gezien vanuit een liberale gedachte. Bart wil nieuwe dragers in ruimtelijke ordening in dit buitengebied zonder veel moeilijke regels, voorschriften en verordeningen. Daarnaast wil hij buurtschappen en kleine, bij elkaar gelegen leefgemeenschappen de ruimte geven om samen in dialoog te gaan en eigen keuzes te maken. Hierdoor ontstaat een saamhorigheid dat een socialere en hechtere samenleving borgt. Nederweert heeft op deze onderwerpen al tal van voorbeelden opgeleverd, maar er kan nog veel meer. Daar wil Bart zich hard voor maken.

In zijn ogen is in feite iedereen op zichzelf een liberaal, want “zelf-exploitatie” begint bij het faciliteren van mogelijkheden. Daar dient de gemeente zich uitermate voor in te spannen. De “gemeente” wordt in stand gehouden door alle inwoners samen; Bart wil dan ook dat iedereen zijn idealen zo maximaal mogelijk kan ontplooien. De VVD Nederweert heeft Bart aangetrokken om sterk te vechten voor zijn idealen voor het buitengebied. Bart durft het aan om de nek verder uit te steken en hiervoor beleid op te stellen.

Heeft u vragen over zijn visie, mail dan naar: bart@salemans.nl
Foto16_TonTon Caris
(Nederweert)
Lijst 4 no. 16
Ton is getrouwd en heeft drie zonen. Na zijn opleiding bouwkunde aan de LTS, TTO en MTS heeft hij ook met succes de aannemerscursus gevolgd. Aan de Pannenweg heeft hij 32 jaar een houthandel en timmerbedrijf gehad. Sinds zes jaar heeft hij een aannemersbedrijf in de Kerkstraat. Ton is wijkcoördinator en 10 jaar voorzitter van de buurtvereniging St. Antonius geweest. Ton is lid van Bouwend Nederland en OCCC. Zijn hobby’s zijn muziek, klassieke auto’s en techniek in het algemeen.

Website: www.vvd-nederweert.nl
Facebook: www.facebook.com/vvdnederweert
Twitter: @vvdnederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie