Skip to content

Provincie stelt geld beschikbaar voor Centrumplan Nederweert

Glendi
12 maart 2014 | 0:00

Advertentie

Centrumplan Nederweert 2014Wethouder Mackus heeft vanavond tijdens de raadsvergadering bekendgemaakt dat de provincie 1,5 miljoen euro beschikbaar stelt voor de herontwikkeling van centrumplan op de locatie Wijen Woonwereld, supermarkt Emté en omgeving.

Gedeputeerde Staten heeft dit vanochtend zo besloten. Met deze middelen komt de uitvoering van het centrumplan weer een stap dichterbij. Dit betekent dat de haalbaarheid van het plan zeer groot wordt en dat in totaal 20 miljoen euro aan investeringen zal worden vrijgemaakt. € 700.000 van de gemeente, €1.500.000 van de provincie en €17.800.000 van de investeerders.

Geld beschikbaar voor Centrumplan Nederweert

Het centrumplan houdt in dat er nieuwbouw komt met op de begane grond ruimte voor een of twee supermarkt op de plek waar nu de parkeerplaats is, tussen het gemeentehuis en het pand Wijen Woonwereld (de oude sporthal). In de nabijheid van deze supermarkten komt ruimte voor aanvullende winkels en andere voorzieningen, zoals een huisarts of tandarts. Als dit allemaal klaar is zal het oude pand van Wijen gesloopt worden en plaats maken voor een parkeerplaats. Ook het pand waar nu de Emté zit is onderdeel van het plan. Beide nieuwbouwprojecten bieden ruimte aan winkels met daarboven appartementen. Ook het hele straatwerk in dit gebied zal tot aan de Kerkstraat vernieuwd worden.

Voordat het ontwikkelingsproject daadwerkelijk van start kan gaan moeten nog verschillende procedures doorlopen worden. Naar verwachting zal in 2015 de schop daadwerkelijk de grond in kunnen voor de eerste fase.

Advertentie

2 Reacties

  1. Mackus heeft het een beetje hoog in de bol, allemaal nieuwe winkels, terwijl de huidige winkels amper kunnen bestaan, en die straks bijna niet meer bereikbaar zijn. Goed werk , Mackus, chapeau

  2. Maak eerst eens ergens een gezellig pleintje met bankjes en terrasjes ipv iedere keer weer winkels en parkeerplaatsen. Nederweert is nu gewoon geen gezellig dorp. Een paar lullige winkeltjes en wat extra parkeerplaatsen maken het er niet beter op.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie