Skip to content

Stemadvies JAN in nieuwsbrief Buurtschap West

Redactie
13 maart 2014 | 12:03

Advertentie

stemmen 2Woensdag is in Buurtschap West een nieuwsbrief van het buurtbestuur rondgebracht met daarin een stemadvies van de partij JAN. Dit advies had niet in de brief mogen staan.

Mart Knapen van de partij JAN in Nederweert heeft eind februari tijdens een gesprek met het buurtbestuur gevraagd of het goed was dat hij een bijdrage zou leveren voor de komende nieuwsbrief voor de buurt. Hierin wilde hij een stuk geschiedenis van de partij JAN uiteenzetten en een stemadvies plaatsen. De tekst van dit artikel heeft Mart begin maart ingeleverd bij het buurtbestuur ter goedkeuring.

Stemadvies JAN

Door samenloop van omstandigheden is deze brief wel bij het secretariaat terecht gekomen, maar niet door alle bestuursleden goed gelezen. Door miscommunicatie en de aankomende verkiezingen heeft de brief waarschijnlijk een iets te sterk stemadvies-karakter gekregen en is de toelichting op een stukje geschiedenis wat onderbelicht gebleven.

Omdat de nieuwsbrief de deur uit moest, is deze gedrukt en zijn de brieven verdeeld over de verschillende bestuursleden die deze zouden rondbrengen. Een fanatiek bestuurslid is meteen ’s ochtends aan de slag gegaan. Toen voorzitster Leny Simons de nieuwsbrief onder ogen kreeg, schrok ze toch wel van de inhoud. Ze heeft direct actie ondernomen en de andere bestuursleden laten weten dat zij onmiddellijk moesten stoppen met rondbrengen van de brief. Beide partijen betreuren het dat een en ander zo gelopen is. Dit was geenszins de bedoeling.

Een stemadvies uitbrengen als buurtbestuur is natuurlijk erg gewaagd. Ondanks dat de roots van de partij JAN in dit buurtschap liggen, zijn er natuurlijk ook kiezers die op een andere partij zullen stemmen. Dit is een fout van het bestuur die niet had mogen gebeuren. Dat mensen meteen reageren, is begrijpelijk en ook goed. Maar waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat Leny Simons zich op een slinkse manier beduveld voelt, zoals in Dagblad De Limburger staat, is niet het geval. Leny: “Wij als bestuur hebben een fout gemaakt. Wij bieden hierbij dan ook aan de overige partijen CDA, PvdA en VVD onze excuses aan”.

Advertentie

3 Reacties

  1. Eerst geeft de Stichting Leefbaar Buitengebied Nederweert een “onafhankelijk” stemadvies terwijl ze zelf twee bestuursleden op de kandidatenlijst van JAN hebben staan. Nu geeft JAN een stemadvies via de buurtvereniging. Tjonge jonge(renakkoord), dit komt de betrouwbaarheid van de lokale politiek niet ten goede!

  2. En hoe lang blijft de nederweertse inwoner dit geloven, dit zijn bewuste acties waarna ze als ze aangesproken worden zich verschuilen dat het zo niet bedoeld was en als iemand dan een tegengeluid laat horen wordt deze toch weer teruggefloten omdat het eigenlijk wel de bedoeling was en men voor de schijn eea op wilt houden. En dan mieten we vertrouwen hebben in deze partij waarbij een aftredend raadslid opeens naar voren wordt geschoven als kandidaat. uhu kunnen ze zich straks weerverschuilen wij willen maar mogen niet. Carla is niet voor niets lijstduwer geworden. nu ze in de ggaten hebben dar ze de strijd van het cda aan het verliezen zijn komt men met noodsprongen en oplossingen die ze niet na willen komen. zij hebben het echter nooit gedaan, maar de ander
    daarnaast heeft men de fractie niet in de handieder heeft zijn eigen mening alleen weet men die niet van elkaar etc. Ik geef ook een stemadvies geen JAN

  3. Wat een ongeloofwaardigheid van JAN zijn zij nu ook al bezig met ronselen van stemmen?
    JAN wil alleen maar tegen de grote 3 schoppen en als ze moeten besturen zijn zijn ineens niet thuis.
    Daarom stemadvies: geen JAN maar kies een van de grote 3 CDA/VVD of PVDA


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie