Skip to content

Een keer in de vier jaar

Redactie
16 maart 2014 | 15:46

Advertentie

Sies

Een keer in de vier jaar mogen wij als burgers van os schoen Ni-jwieërt naar de stembus om daar te laten weten wat we nou vonden van onze volksvertegenwoordigers ofwel de buurman/vrouw, buurtgenoot, zoon van .. of gewoon eemus oet ‘t dorp.

Woensdag is het weer zover, nadat de campagneperiode toch enigszins mat van start ging, het bleef lang rustig en ook de posters etc. lieten wat langer op zich wachten. Moet eerlijk zeggen dat ik het niet gemist heb, die rommel overal aan de lantaarnpalen, de semigeïnteresseerde bij allerlei activiteiten, de zich profilerende (kandidaat-)raadsleden die zich opeens veel laten horen etc. etc. Maar laten we dat maar voor wat het is. Sies heeft de twee debatten, eerst in de Pinnenhof en daarna in D’Oospel in Haazehoof met interesse gevolgd.

Na een laten we het noemen zwak optreden van ons aller Elly die eigenlijk jaren geleden al had willen stoppen, maar bij gebrek aan opvolging toch iedere keer de kelk weer aanneemt, is ze de tweede keer al vervangen door een nieuwkomer die goed zijn best deed, maar gewoon nog even tijd nodig heeft om hier in te groeien. Ik wens hem hier veel succes mee!

Dan hebben we de nummer 2 Maria, ook zij wordt in de steek gelaten door haar trouwe gazanten Theo en Huub en zal het dadelijk met Maan (zeer fris) en evt. een nieuweling moeten doen. Daarnaast is ze al bezig geweest met haar Make over en klopt het inhoudelijk allemaal wel, maar zou er nog een goede training; “hoe breng ik het over” gevolgd moeten worden. Dan weet Sies zeker dat het allemaal wel goed komt met onzer Maria.

En dan de enige Echte Henk van onze Jongeren (Akkoord Nederweert). Wat moet ik ervan zeggen? Een man die veel mensen kent door zijn vele vrijwilligersactiviteiten. Een man van weinig woorden en af en toe een lekkere pint. Met een lijst waar de jongeren ver op te zoeken zijn en zijn steun en toe verlaat eerst de politiek zou verlaten en later als duveltje uit een doosje als wethouderskandidaat naar voren kwam. Zal het als enige oppositiepartij zeker niet slecht doen, moet hij echter wel de dissidenten binnen boord houden en de teugels nu al wat aanhalen.

En dan mister president zelf, de heer Mackus. Tot ver over de gemeentegrenzen bekend. Door velen bejubeld, maar ook door enkelen vergruisd. Maar zeg nou zelf of je nou voor of tegen hem bent, hij flikt het wel iedere keer weer als meest flitsende aansprekende persoon onder de lijsttrekkers te zorgen voor goede raadskandidaten (wat een lijst!). Hij lijkt echter wel vergroeid met de telefoon want als je Mackus ziet, zie je automatisch ook de telefoon aan zijn oor of vingers. Zou eigenlijk wel de uitdaging met hem aan willen gaan of hij een week zonder dat ding zou kunnen.

Met bovenstaande analyse van Sies kan u iets doen of niet, dat moet u zelf weten. Want eigenlijk doet het er niet toe wat ik vind. Maar wat U vindt! Het advies van Sies is eigenlijk maar één en dat is ga aanstaande woensdag naar die stembus en laat ze in Den Haag maar zien dat ze in Nederweert zeker wel weten wat ze willen en dat ze hun verantwoordelijkheid nemen.

Maak deze dag het hokje rood van de persoon waar u van denkt, ja die persoon vertrouw ik of die zegt wat ik ook vind of die gun ik het gewoon. Dat is het enige wat telt, dat u uw stem laat horen en de persoon kiest waar u van weet daar sta ik achter; Dan weet Sies zeker dat het dan vanzelf goed komt!
Sies

sies handtekening

Advertentie

8 Reacties

  1. Geef die Man een lintje, wat een opmerkingsvermogen. Geweldig zijn stukken iedere keer zit ik te genieten en ik ga stemmen!

  2. Zou Sies toch graag eens horen over al die taken die naar de gemeente komen, maar eigenlijk ben ik ook benieuwd waar Sies op stemt. Zeker ook omdat zijn stukken dat zeggen wat menigeen denkt.

  3. Wethouder Mackus is zeer bevlogen, betrokken en kent zijn stukken. Is laagdrempelig voor `de gewone man` en heeft een netwerk war je `u` tegen zegt. Zal mij niet verbazen dat hij nog maar enkele jaren in Nederweert blijft en dan naar een grote gemeente gaat.

  4. Dus iedereen stemmen! Kijk eerst goed naar de standpunten van de partijen en kies niet “zomaar” voor een bekende!

  5. Wat heb je dit mooi gezegd Sies enne goed naar de standpunten kijken zoals Marcel (JAN) zegt, dat is een van de mogelijkheden, maar je mag “zomaar” iemand steunen hoor. Het gaat om wat Jezelf wilt en dat gaat een ander niet aan. Ik ga nu eens een keer niet voor de lijsttrekker of 1e vrouw en t programma, maar voor iemand die mij aanspreekt en ook nog eens zich bescheiden opstelt al dat geschreeuw. Zag net op fb van t JAN dat ze het nu allemaal aan het budget wijten. Ik denk dat ze zich al indekken op t mogelijke standstill van as woensdag, wordt wakker en doe eens constructief mee ipv het slachtoffer spelen

  6. Ik snap niet wat hieraan mooi geschreven is. Zijn we nu echt zo laag gezonken dat we een stuk waarin mensen van boven tot onder worden afgekraakt en in de “zeik” gezet worden als mooi betitelen. Mensen die zich vaak heel hard voor ons burgers inzetten? Mensen die kei hard naast hun eigen werk aan de gang zijn voor onze mooie gemeente? Er is 1 ding waarin hij gelijk heeft, en dat is dat je moet gaan stemmen..want als je niet gaat stemmen moet je naderhand ook niet zeuren over wat wel/niet goed is aan het beleid. Maar Sies…zeg nu zelf…als je zo’n voorstander ervan bent dat mensen gaan stemmen..moet je de lijsttrekkers dan zo in de zeik zetten? Ze doen het zo goed als ze kunnen door gewoon te zijn en proberen te blijven. We zitten hier niet in Den Haag, maar in Nederweert. En mocht je het willen zoals in Den Haag, dan denk ik dat Nederweert niet half zo leuk meer zal zijn als voorheen..dus kom..schrijf eens iets leuks en positiefs. Negativiteit rondom de gemeenteraadsverkiezingen en de mensen die zich daarvoor inzetten horen we al vaak genoeg. En dat begint heel erg saai te worden.

    • Hallo Frits,
      Hier wil ik toch even op reageren. Als je me beter zou kennen (en mijn stukken) zou je weten dat ik juist uit het positieve van Nederweert schrijf. Alleen vind ik dat ik mensen moet prikkelen of dat nou als negatief of positief wordt gezien maakt mij niet zo heel veel uit. En jij zegt ga niet van het negativisme uit, kijk de afgelopen dagen weken dan zelf en zie dat het bij het politieke spel hoort.
      Daarnaast gaf ik juist aan dat Wij vanuit Nederweert het tegendeel moeten laten zien aan Den Haag.

      En dan nog over onze politici, zij weten dat dit er bij hoort, anders hadden ze een andere hobby of vak moeten kiezen!

      SIES


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie