Skip to content

Jo Roelofsen met Eynderhoof producten derde bij vlaaienbakwedstrijd Weert bakt

Redactie
17 maart 2014 | 14:27

Advertentie

Weert BaktJo Roelofsen is zaterdag derde geworden tijdens de vlaaienbakwedstrijd “Weert Bakt”. In zijn vlaai had hij lokale producten verwerkt, zoals de stroop van Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert.

Vlaaienbakwedstrijd Weert bakt

De bakkers waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van de vierentwintig vlaaien die in totaal zijn ingeleverd. De jongste deelnemer was 17 jaar en de oudste 89 jaar. Bij het jureren hebben de bakkers vooral gelet op originaliteit, smaak en de maakbaarheid van de vlaai. Lei Houben was de winnaar van de wedstrijd.

De winnende vlaai blinkt uit in originaliteit, kwaliteit en heeft een verrassende combinatie fruitvulling,” vertelt bakker Joost, een van de jurerende Weerter bakkers. De tweede prijs ging naar Louis Rademakers. Een frisse appelvlaai met een uitmuntende smaak. Lei Houben ontving de eerste prijs voor zijn notenvlaai met een verrassende vulling met meerdere soorten fruit. De winnende vlaai krijgt de naam Weert600-vlaai en wordt door de Weerter bakkers in productie genomen.

De officiële presentatie van de Weert600-vlaai is op 3 mei in de Muntpassage. Ter ere van het veertig jarig bestaan van de Muntpassage staat er veertig meter Weert600-vlaai in de winkelpassage. U kunt hier gratis een stukje van proeven. De jubileumvlaai ligt vanaf 3 mei bij de Weerter bakkers in de winkel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie