Jo Roelofsen is zaterdag derde geworden tijdens de vlaaienbakwedstrijd “Weert Bakt”. In zijn vlaai had hij lokale producten verwerkt, zoals de stroop van Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert.
Vlaaienbakwedstrijd Weert bakt
De bakkers waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van de vierentwintig vlaaien die in totaal zijn ingeleverd. De jongste deelnemer was 17 jaar en de oudste 89 jaar. Bij het jureren hebben de bakkers vooral gelet op originaliteit, smaak en de maakbaarheid van de vlaai. Lei Houben was de winnaar van de wedstrijd.
De winnende vlaai blinkt uit in originaliteit, kwaliteit en heeft een verrassende combinatie fruitvulling,” vertelt bakker Joost, een van de jurerende Weerter bakkers. De tweede prijs ging naar Louis Rademakers. Een frisse appelvlaai met een uitmuntende smaak. Lei Houben ontving de eerste prijs voor zijn notenvlaai met een verrassende vulling met meerdere soorten fruit. De winnende vlaai krijgt de naam Weert600-vlaai en wordt door de Weerter bakkers in productie genomen.
De officiële presentatie van de Weert600-vlaai is op 3 mei in de Muntpassage. Ter ere van het veertig jarig bestaan van de Muntpassage staat er veertig meter Weert600-vlaai in de winkelpassage. U kunt hier gratis een stukje van proeven. De jubileumvlaai ligt vanaf 3 mei bij de Weerter bakkers in de winkel.
Er zijn nog geen reacties geplaatst