Skip to content

Hoe mooi ons Nederweert is

Redactie
19 maart 2014 | 11:48

Advertentie

SiesOns mooie Nederweert, het dorp waar ik trots op ben. Afgelopen dagen in aanloop naar de verkiezingen heb ik eens gekeken naar de ouder verkiezingsprogramma’s en wat er van terecht is gekomen.

Deze keer zijn de verschillen tussen de partijen echt tot enkel nuanceverschillen terug te brengen. Waar vorige keer nog de pinnenhof en daarvoor het zwembad grote verschillen lieten zien, blijft het dit keer beperkt tot het verschil in opvatting van hoeveel dieren in de stal en op welke wijze je wel of niet de ondernemers de kop moet omdraaien.

Maar ik heb gekeken naar wat we wel allemaal bereikt hebben, we zijn na 30 jaar eindelijk bezig met besluitvorming over de randweg, de brugstraat, brug 15, budschop, horecaplein, geenestraat zijn opgepakt en aangepast, de kerkstraat ligt open en de financiën zijn op orde. Er zijn stappen gezet in de geurnorm en de doorontwikkeling van het buitengebied en alles wat daar mee te maken heeft. Recreatie staat op de agenda en we hebben of krijgen in alle kernen nieuwe scholen. De verenigingen lopen goed en de initiatieven vanuit de bevolking gaan ook goed. Al met al genoeg gedaan met de zaken die benoemd werden door de verschillende partijen.

Of alle inwoners hier blij mee zijn, dat is voor de een toch weer anders dan voor de ander, want het blijft toch altijd een not in my backyard idee en daar je een gevoel vooral niet moet tegenspreken ga ik me daar niet over uitlaten.

Met al deze informatie wordt het stemmen woensdag moeilijk, want waar moet ik op stemmen als de partijen zo dicht bij elkaar liggen, laat ik me leiden door Den Haag en doe wat voorspelt wordt en stem op een lokale partij. Dat kan en dan zal JAN de grootste worden. Wil ik echter dat we vooruit moeten en dat we ook lijntjes naar de provincie, landelijk of zelfs Europa moeten hebben dan moet ik toch voor een van de landelijke gaan.

Moeilijk dus allemaal, alhoewel het valt eigenlijk wel mee. Kies gewoon vanuit jezelf en kies de persoon waar u vertrouwen in heeft, die u kent, die uit uw dorp of de buurman, stem op iemand waar u achter kunt staan en waar u een goed gevoel bij heeft. Dat is het enige dat telt.

sies handtekening

Advertentie

1 Reactie

  1. Wauw Sies, mooi stuk. Fijn om te zien dat je na je vorige afkrakende stukje nu inderdaad eens laat zien dat het anders kan! Ik vind het goed van je dat je benadrukt en laat zien aan je lezers wat er wèl bereikt is, en wat er wèl allemaal goed gaat in Nederweert. En dat dankzij een goed bestuur, dat eindelijk eens goed samenwerkt en met de neuzen dezelfde kant opkijkt. Nederweert doet het goed, en ik hoop dat dit vanavond beloond blijkt te zijn met een hoog opkomstpercentage. En inderdaad..waar men ook op besluit te stemmen, stem op iemand waar je vertrouwen in hebt. Of dat nu een landelijke of lokale partij is.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie