Skip to content

Kermis Budschop naar Vijfsprong en Park Rochushof

Redactie
18 maart 2014 | 10:30

Advertentie

Kermis in NederweertDe kermis van Budschop wordt, als het aan het gemeentebestuur van Nederweert ligt, verplaatst naar de Vijfsprong en Park Rochushof. Dit voorstel is gedaan naar aanleiding van de evaluatie van de kermis 2013.

Kermis Budschop naar Vijfsprong en Park Rochushof

Uit de evaluatie is naar voren gekomen dat het kermisgebied te uitgestrekt is. Om hier een andere invulling aan te geven, heeft het gemeentebestuur in een overleg met de Dorpsraad Budschop het voorstel gedaan om de kermis niet meer op het Rochusplein te houden. Als alternatief komt een gedeelte van de kermis op de Vijfsprong te staan en een grote attractie vooraan in het Park Rochushof. Hiermee ontstaat er een compactere kermis die meer aansluiting vindt bij de lokale horeca.

De dorpsraad Budschop heeft positief gereageerd op het voorstel. De gemeente gaat het plan nu verder uitwerken en in overleg treden met belanghebbenden.

Advertentie

12 Reacties

  1. Niet normaal gemeente nederweert. Geldverslinders

  2. kon je vorig jaar al zien bij horecaplein topdrukte bij bij vijfsprong ten opzichte van 2012 behoorlijk rustig goed plan van gemeente

  3. Kunnen ze er weer appartementen op bouwen met winkels onder haha

  4. super plan hoop ik dat we ook verlost zijn van die valse herrie die elk jaar bij de schans uit de speakers komt

    • Dit kan – volgens mij – inderdaad alleen ten koste gaan van het terras van de Schans (en misschien ook wel die van La Piazza & Amon). Tevens zal het verkeer op de vijfsprong dan een aantal dagen omgeleid moeten worden. Nu kon je nog via de vijfsprong om de kermis heen. Dat zal dus via de brug bij Eind moeten als de vijfsprong vol met attracties staat.

  5. budschop daar gaat jullie veldje bij de kerk,………..iets wat de gemeente al jaren van plan was drukken ze er nu door!

  6. Inderdaad weer een manier om oude plannen van bebouwing Rochusplein er door te drukken. Al lange tijd zijn er plannen om het Rochusplein met11 woningen te bebouwen. Waar blijft de centrale plaats van Rochusplein en gemeenschapshuis/kerk? Waar kunnen verenigingen in buurtschap budschop nog gebruik maken van zo’n open ligging
    tegenkwam toegankelijk is? Kijkt de dorpsraad dan echt niet verder? Ik ben het met voorgaande spreker eens dat ook het blokkeren van de vijfsprong voor aanzienlijke problemen zorgt. Voor ons was de afstand die vroeger al bestond tussen Budschop en het lambertusplein juist een leuke bijkomstigheid waar je onderweg veel bekende tegenkwam en even kon buurten. Is het niet een betere uitdaging om de weg langs de route ook vanaf de brug naar de ospelseweg interessanter te maken gedurende die dagen met stands of kunst zoals bij de opening van de brug is gebeurt? Misschien een open muziekpodium in het park of de gelegenheid voor straatartiesten om hun kunsten te vertonen. Dan behoud budschop zijn pleintje en dat is essentieel voor de leefbaarheid.

  7. Mega Mindy welke herrie bij de Schans. Het is anders wel de enige en toch gezelligste kroeg van Budschop.
    Vooral de maandagavond met de Rambo´s en de DJ die dan muziek verzorgen. Laat de kermis ook op Budschop voort bestaan.

  8. En de volgende stap is , geen kermis meer op Budschop……

  9. BESTE ALLEMAAL,
    OM IN WIJLEN J.KAAN ZIJN WOORDEN TE ZEGGEN NIET DOEN, HET PLEIN VAN BUDSCHOP KAN DAN VOLGEBOUWD WORDEN(MEERJARENPLAN).
    HERRIE DE SCHANS, KOM OP ZEG PAAR KEER PER JAAR GEZELLIGE OVERLAST VOOR IEDEREEN, MOET DAN ALLES NAAR DE KNOPPE! LAAT DIEGENE DIE HIER LAST VAN HEEFT EEN PAAR DAGEN OP VAKANTIE GAAN, HIJ DE RUST WIJ HET PLEZIER! REACTIE OP GELDVERSLINDENDE GEMEENTE: WAT MAAKT DAT NOU UIT, ZE KOSTEN TOCH TE VEEL!
    HET LEVEN IS EEN FEESTMAAR HANG ZELF EFFE DE SLIGERS OP, VOOR DIEGENE DIE DAT NIET KUNNEN, GA IN EEN HUTJE OP DE HEI WONEN. WILLEM DE ZWIJGER ((MAAR NU EVEN NIET!!!).
    DOE US NORMAAL MAN!

  10. Goede zet van Gemeente Nederweert. De kermis wordt op deze manier compacter en zal meer sfeer krijgen. Het wordt makkelijker om van de ene naar de andere kermis te lopen, zeker nu we een nieuwe bredere brug hebben gekregen. De ondernemers aan en bij de kermis zullen hiervan profiteren en zal zeker bezoekers van buiten Nederweert trekken.
    Maar nu het pleintje op Budschop. Dit is het meest trieste wat wij in onze gemeente bezitten, een plein met geen kraak noch smaak, wat moeten we hier mee?
    Huizenbouw is uitgesloten daar zijn we het met zijn allen over eens, zeker gezien het feit dat de Gemeente Nederweert zeer slecht scoort als het aankomt op aantal M2 groen per hooft van de bevolking. Dus het wordt een ruimte met veel Groen, we kunnen denken aan een speelpleintje voor de jeugd, jeu de boule voor de ouderen, ontmoeting plaats voor jong en oud, ruimte voor ondergrondse milieu containers.
    Dus Gemeente Nederweert snel aan het werk en maak er iets moois van,


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie