Skip to content

Rembrandt komt naar Weert

Glendi
25 maart 2014 | 19:17

Advertentie

Rembrandt komt naar WeertIn het najaar van 2014 is in het gemeentemuseum Jacob van Horne een uitzonderlijke expositie te zien: Rembrandt in Zwart – Wit. Nog nooit waren er in Limburg zoveel etsen van Rembrandt te zien.

Rembrandt komt naar Weert

De exacte data van deze expositie zijn nog niet bekend. Dit wordt waarschijnlijk vanaf december. Hierover is de gemeente nog in gesprek met de eigenaar van de expositie. In de kerstperiode zal de expositie in elk geval te zien zijn.

De ruim 100 originele etsen van de grote meester zijn afkomstig uit een particuliere verzameling van Jaap Mulders. Stuk voor stuk meesterwerken op klein formaat. Bezoekers van de expositie ontvangen bij binnenkomst een tablet (een kleine, platte computer zonder toetsenbord, die met schermaanraking wordt bediend). Daarop staat veel informatie over de getoonde etsen. En verzamelaar Jaap Mulders neemt als een virtuele gids de bezoeker mee langs de expositie en vertelt over zijn passie.

De expositie reist momenteel rond in Nederland en was al te zien in Hoorn, Bergen op Zoom, Zutphen en is nu in Harlingen aangeland. Daarna zijn de etsen nog te zien in Gouda voordat deze naar Weert komen.

Tijdens de voorbereidingen van Weert 600 kreeg de gemeente het aanbod om de expositie naar Weert te halen voordat deze naar het buitenland verhuist. Op dinsdag 11 maart heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dit aanbod aan te nemen en de tentoonstelling in Weert te organiseren.

Kijk voor meer informatie op www.rembrandtinzwartwit.nl.

Foto: www.rembrandtinzwartwit.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00

Advertentie