Skip to content

Nieuwe regionale sloopregeling stallen Midden-Limburg

Redactie
1 oktober 2012 | 12:19

Advertentie

Gedeputeerde Staten hebben deze week groen licht gegeven aan een nieuwe subsidieregeling voor stallensloop in Midden-Limburg en dus ook voor de gemeente Nederweert. Veel veehouders stoppen met hun bedrijf. In Midden-Limburg komt dat neer op 200 bedrijven met een gezamenlijk staloppervlak van 200.000 vierkante meter. De vastgestelde sloopregeling kan ongewenste verrommeling door leegstand voorkomen. Van 1 november tot 1 december 2012 kunnen aanvragen voor deze subsidie worden ingediend.

Doel van de sloopregeling is de leefbaarheid op het platteland te verbeteren. Aan leegstaande stallen wordt geen onderhoud meer gepleegd. Verrommeling van het buitengebied is dan het gevolg. Sloop van stallen op het platteland biedt ruimte voor natuur en een open landschap. Dat is wat de Provincie en de zeven gemeenten, verenigd in GOML, willen bereiken om het buitengebied vooral dynamisch en leefbaar te houden.

GOML is initiatiefnemer van de nieuwe sloopregeling. Vanaf vandaag kunnen particulieren en agrariërs zich oriënteren op de subsidievoorwaarden. Het budget van de sloopregeling is een miljoen euro. Het subsidiebedrag voor een aanvrager is niet kostendekkend, maar een steun in de rug om tot sloop over te gaan. De openstelling voor een subsidieaanvraag loopt van 1 november tot 1 december 2012. Het gebiedsbureau Weert-Nederweert-Leudal is het loket om informatie in te winnen. Voor belangstellenden en geïnteresseerden is er een informatieve brochure verschenen en staat een website online: www.sloopregelingmiddenlimburg.nl. De brochure is te verkrijgen bij de gemeente. Voor vragen kunt terecht bij het gebiedsbureau te Weert: 0495-575610 of reco.corsten@weert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie