Skip to content

Subsidie fijn stof

Redactie
2 april 2014 | 8:16

Advertentie

geurnormen buitengebied nederweertVanaf 7 april tot en met 2 mei kunnen agrarische bedrijven in Nederweert subsidie aanvragen bij Dienst Regelingen voor de vermindering van de uitstoot van fijn stof. Bedrijven die in het zogenaamde ‘Niet in Betekenende Mate’- gebied liggen rondom Ospel en Nederweert, krijgen voorrang!

Subsidie fijn stof

Uit het plan van aanpak gebiedsgerichte aanpak fijn stof, blijkt dat de achtergrondconcentratie van fijn stof in Nederweert te hoog is. Dat heeft er onder meer toe geleid dat er in Nederweert een gebied is aangewezen waar de fijn stof niet meer mag toenemen. Dit is het zogenaamde ‘Niet in Betekenende Mate Gebied’ rondom Nederweert en Ospel. In het kader van het majeur programma ‘Buitengebied in balans’ is de wens uitgesproken om de concentratie fijn stof in dit gebied af te laten nemen. De subsidieregeling die hiervoor vanaf 7 april a.s. wordt open gesteld, draagt hier aan bij.

Voor wie
Kleine en middelgrote veehouderijen die de uitstoot van fijn stof op hun bedrijf willen verminderen, kunnen hiervoor subsidie krijgen. Een kleine of middelgrote landbouwonderneming heeft maximaal 250 werknemers en een jaaromzet van maximaal 50 miljoen euro of een maximaal jaarlijks balanstotaal van 43 miljoen euro. Ondernemers kunnen de subsidie aanvragen als zij willen investeren in technieken die de uitstoot van fijn stof op het bedrijf met minstens 30% verminderen ten opzichte van de emissie die maximaal is toegestaan volgens de Regeling beoordeling luchtkwaliteit 2007.

Voorwaarden
Voor de subsidieregeling is dit jaar 5 miljoen euro beschikbaar. Per aanvraag wordt maximaal 55% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal 5.000 euro en maximaal 100.000 euro per aanvraag. Bedrijven die in het zogenaamde ‘Niet in Betekenende Mate’- gebied liggen rondom Ospel en Nederweert, krijgen voorrang.

Meer informatie over de subsidie Fijnstofmaatregelen 2014 en de voorwaarden zijn te vinden op de site van de RVO.

Advertentie

1 Reactie

  1. Dan voorzie ik dat er binnenkort weer DIKKE bungalows gaan worden !!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie