Skip to content

Coalitie CDA met VVD in Nederweert

Redactie
5 april 2014 | 12:18

Advertentie

Raadszaal gemeentehuisHet lijkt erop dat we in de Nederweerter politiek een coalitie van CDA en VVD krijgen. De gesprekken met JAN staan voorlopig in de wacht. Komende weken zullen er door het CDA onderhandelingen gevoerd worden met de VVD om te komen tot een akkoord.

De resultaten van de overleggen met JAN en de VVD zijn door de onderhandelingsdelegatie van het CDA teruggekoppeld aan de fractie van het CDA. De CDA-fractie heeft kennisgenomen van deze bevindingen en hierover de onderhandelingsdelegatie op specifieke onderdelen kritisch bevraagd. Als resultaat uit dit overleg is naar voren gekomen dat het CDA zich uitspreekt tot een coalitie met de VVD  te komen.

Coalitie CDA met VVD in Nederweert

Navolgende overwegingen hebben tot dit besluit geleid:

  • programmatisch liggen de uitgangspunten dichter bij de VVD dan bij het JAN;
  • als kleinste gemeente van Midden-Limburg zijn we afhankelijk van het netwerk in de provincie en de regio. Dit netwerk is bij een landelijke partij als de VVD makkelijker te versterken dan met een lokale partij;
  • de VVD heeft met Hans Houtman een kwalitatief goede wethouder die meteen door kan;

“De onderhandelingsdelegatie van het CDA benadrukt dat de vertegenwoordigers van het JAN op uiterst correcte en transparante wijze de gesprekken gevoerd hebben. Met de VVD is afgesproken dat we de constructieve houding van alle Nederweerter politieke parijen willen vertalen in een breed gedragen coalitieakkoord.” aldus Hubert Mackus

De CDA-fractie is vrijdagavond bij elkaar geweest om een besluit te nemen over het vervolg. Zaterdag morgen zijn de VVD en de JAN hierover geïnformeerd. Voor de PvdA was het twee weken geleden al duidelijk dat ze niet deel zouden nemen aan een coalitie. CDA en VVD streven er naar om uiterlijk begin mei 2014 een concept-coalitieakkoord te presenteren.

Advertentie

3 Reacties

  1. Vol ongeloof lees ik het bericht dat het CDA een coalitie aangaat met een partij die verliest bij de verkiezingen. En dat JAN wederom geen wethouder\ wethoudster mag leveren. Terwijl de lijsttrekker van deze partij de meeste stemmen van alle kandidaten kreeg. En Carla, die onderaan op de lijst stond toch een zetel behaald. Een partij die stabiel is en waar zoveel Nederweerternaren hun vertrouwen in hebben uitgesproken.
    Vreselijk voor alle Nederweerternaren die hun stem aan JAN gaven.

  2. En hoe betrouwbaar is iemand die eerst weg gaat en dan toch weer terug komt?

  3. Als je hierboven de motivatie leest, is daar geen speld tussen te krijgen. Er moet een `winkel` gerund worden. Sentimenten moeten geen rol spelen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie