Skip to content

Turnsters Femke Pijs, Jessie Tillemans en Nikki Thielens scoren goed

Redactie
8 april 2014 | 14:17

Advertentie

Wilskracht 3Afgelopen weekend werd in Rotterdam de halve finale van het Nederlands Kampioenschap 3e divisie geturnd. Vier turnsters van Wilskracht Nederweert hebben zich via twee voorwedstrijden geplaatst.

Femke Pijs, Jessie Tillemans en Nikki Thielens

Bij de jeugd turnden Femke Pijs en Judith van de Kerkhof een geweldige wedstrijd. Bij het toestel de brug ging het zo goed dat zij respectievelijk 1e en 2de werden. Op de balk ging de oefening bij Femke vlekkeloos en bij Judith zat er een klein foutje in. Ook de vloeroefening gingen zelfverzekerd en netjes. Op sprong ging het bij Judith ietsje beter en zij werd daardoor 3e. Bij Femke ging het iets minder maar ze kreeg toch nog een redelijke score. De beste 9 turnsters plaatsten zich voor de finale van het NK en de beste twee per toestel ook nog voor de toestel-finale in mei in Waalwijk. Femke werd 1e en Judith werd 6e. Beide zijn hiermee door naar de finale. Ook behaalden ze allebei in toestel-finales: Femke op brug en balk. Judith op brug en reserve op sprong.

Daarna was het de beurt aan junior turnster Jessie Tillemans. Zij begon op vloer met een goede oefening. Daarna volgde de sprong die hoog werd beoordeeld door de jury. Op brug liet zij een vloeiende oefening zien en op ook haar laatste toestel, de balk, ging ze super goed. Deze werd door de jury als beste beoordeeld. Jessie stond na twee toestellen al op de 1e plaats en gaf deze niet meer uit handen. Ook zij heeft zich geplaatst voor de finale van het NK en voor toestel-finale op balk. In deze categorie mochten de beste zeven door en de beste per toestel.

Als laatste was Nikki Thielens aan de beurt. Ook Nikki begon op vloer met een sprankelende vrije oefening. Meteen liet zij haar visitekaartje achter. Met een 12.20 punten stond zij meteen op de 1e plaats en gaf deze de hele wedstrijd ook niet meer af. Haar nieuwe sprong (Tsukahara gehurkt) ging geweldig. De brug ging naar verwachting goed. Hier werd zij 2e. Net als Jessie liet Nikki ook op de balk een vloeiende oefening zien met veel uitstraling. Deze oefening werd door de jury als hoogste gewaardeerd. Nikki behaalde met 1.60 punten ruim de 1e plaats. Ook Nikki is door naar de finale van het NK en toestel-finales op balk, vloer en reserve voor de brug. Voor de sprong behaalde ze helaas geen finaleplek, ook al was zij de beste. In haar niveau moet je twee verschillende sprongen laten zien om in aanmerking te komen voor de toestel-finale. Haar keuze was te gaan voor de meerkamptitel. Achteraf bleek dat de beste keuze.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie