Skip to content

Archeologische opgravingen Kampershoek 2.0

Redactie
18 april 2014 | 8:00

Advertentie

Archeologische onderzoek Hoebenakker EindOp dit moment worden er grootschalige archeologische opgravingen uitgevoerd in het gebied van het toekomstige bedrijventerrein Kampershoek 2.0 in Weert.

Op dinsdag 22 en vrijdag 25 april worden er tussen 9.30 en 12.30 uur rondleidingen gegeven aan bovenbouwleerlingen van enkele basisscholen uit Weert en Nederweert. Daarbij kunnen geïnteresseerden nog aansluiten.

Archeologische opgravingen Kampershoek 2.0

Bij de eerdere opgravingen in het aangrenzende gebied, zijn grafvelden en nederzettingen uit de Romeinse tijd en een urnenveld uit de Vroege IJzertijd opgegraven. Nu zijn daar zeker twee nederzettingen uit de Volle Middeleeuwen (periode circa 1000 tot 1250 na Christus) bijgekomen. Deze nederzettingen bestonden uit enkele boerderij-erven. Daarvan zijn sporen van de houten boerderijen, erfafscheidingen, greppels en waterputten bewaard gebleven. Het onderzoek hiernaar duurt nog ongeveer drie weken.

Mee met de rondleiding
De archeologen van de Vrije Universiteit Amsterdam, die deze opgravingen uitvoeren, verzorgen de rondleidingen. De onderzoekslocatie is op de hoek van de Neelenweg en de Heerweg. Vooraf opgeven voor de rondleidingen is niet nodig. Iedereen kan aansluiten.

Foto archief Nederweert24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie