Skip to content

In de sportlight: Marc Ceelen #24

Redactie
13 augustus 2024 | 18:30

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Marc Ceelen.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Ik ben Marc Ceelen, 58 jaar en woon samen met lieve vrouw Marie-josé en zoon Thimo op de Hortensiastraat in Nederweert. In het dagelijkse leven ben ik projectmanager bij Fore Freedom Fiber in Hedel

Welke sport beoefen je en waarom?
Voorheen was ik keeper bij het veldvoetbal en zaalvoetbal. Nu beoefen ik alleen nog maar de biljartsport, en in het bijzonder het “Golfbiljarten”

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Nou van jongs af aan ben ik met het golfbiljarten begonnen in ons eigen Café Zaal Cis Ceelen in Nederweert. Eerst alleen wat zelf oefenen op de grote biljart en golfbiljart. Geloof dat ik rond mijn 10e in competitieverband ben gaan spelen op de grote biljart en rond mijn 14e bij het Golfbiljarten. Eerst bij ons thuis in het Café bij GBC Mereveld, later volgen er diverse andere verenigingen. Te weten BVN Nederweert, Dennenoord’89 Weert, De Weerdhook Stokkem (België) SNA Nederweert, ‘t Hukske Nederweert, ‘t Pimpernellke Nederweert, ‘t Vlegelke Nederweert, De Stamgasten Boshoven, BCB Boshoven en sinds 2023 bij Karraet Meeswijk-Maasmechlen (België)

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Samen met een team iedere vrijdag en/of zaterdag competitie spelen, waar gezelligheid ook zeker aanwezig is. Natuurlijk draagt het winnen van een wedstrijd bij aan de leuke dingen. Minder leuk is dat het weleens heel laat kan worden.  Denk hierbij aan 04:00 ‘s nachts klaar bent, waarna je nog naar huis moet, wat vaak tussen 1 á 2 uur rijden is.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in je sport te steken?
Om te proberen om toch nog op mijn 58e steeds beter te gaan golfbiljarten,  daarbij speelt het winnen van een wedstrijd iets minder dan vroeger toen we nog jong waren. Verder is het ook fijn om iedere week met een team golfbiljarters het beste uit jezelf te halen.

Zijn er nog doelen die je wil behalen en welke?
Jazeker, ik ben in mijn jonge jaren 3 maal tweede geworden tijdens de Nederlandse Golfbiljart Kampioenschappen. Dat zou ik toch ook een keer willen winnen.

Wat haal je uit jouw sport?
Nou je bouwt een hele vriendenkring op, die meestal heel fijn met elkaar om gaat.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Nou, ik probeer door de week 1 avond te gaan trainen, maar dit lukte voorheen weleens niet i.v.m. werk. Nu ik door de week in de avond niet meer werk, wil ik zeker 1 avond ergens in de week gaan trainen.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Haha, nee. Vroeger dronken we meestal een pilsje, maar de laatste 10 jaar drink ik voordat ik moet golfbiljarten geen druppel alcohol. Dit komt natuurlijk ook omdat ik altijd met de auto ga i.v.m. de verre verplaatsingen.

Heb je een gouden sporttip?
Als je jong bent zou ik een teamsport gaan doen welke ook een beetje fysiek is. Golfbiljarten is geen fysieke sport maar meer een denksport waardoor je heel geconcentreerd moet zijn. Maar het allerbelangrijkste is dat je er plezier aan beleeft, en dan maakt het niet uit wat voor een sport je ook beoefent.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Weert kermis is geopend-17
Ga jij ook naar de kermis?
28 september 2024 | 10:15
2024_09_19 Boeken en platenmarkt in KelpenOler
Groot aanbod
28 september 2024 | 10:00
Screenshot
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
28 september 2024 | 9:00

Advertentie