Skip to content

Jorik Franssen opent 50e Avondwandelvierdaagse van KVW Nederweert

Redactie
13 augustus 2024 | 20:35

Advertentie

Vandaag is de 50e editie van de Avondwandelvierdaagse in Nederweert feestelijk van start gegaan. Ondanks dreigende onweersbuien stonden maar liefst 506 enthousiaste deelnemers aan de startlijn. Wethouder Jorik Franssen had de eer om om 18:15 uur het startschot te geven voor deze speciale jubileumeditie.

50e Avondwandelvierdaagse Nederweert

De organisatie toonde zich verheugd over het hoge aantal deelnemers, vooral gezien het onvoorspelbare weer. “We zijn zeer blij met de opkomst, zeker omdat meer dan de helft van de deelnemers uit kinderen bestaat,” aldus de organisatie.

Zorgen over toekomstige locatie
Hoewel de feestvreugde groot is, zijn er ook zorgen over de toekomst van het evenement. Dit jaar vindt de start voor het laatst plaats vanaf de gemeentewerf aan de Geutjensweg in Budschop. Voor volgend jaar is de organisatie nog op zoek naar een nieuwe locatie. “Maar eerst genieten we van deze 50e editie. De rest komt later,” klinkt het optimistisch.

Praktische informatie en route
De Wandelvierdaagse loopt van 13 tot en met 16 augustus, met elke dag starttijden tussen 18:15 en 18:45 uur. Deelnemers kunnen kiezen tussen routes van 7 of 10 kilometer. Bij voltooiing van alle vier de dagen ontvangen wandelaars een medaille, die op vrijdagavond wordt uitgereikt bij de finish op het Raadhuisplein. Er is een kans dat zelfs de burgemeester aanwezig is om de medailles uit te reiken!

Deelname kost € 6,50, inclusief een drankje op de pauzeplaatsen. Betalingen kunnen alleen contant worden gedaan, dus vergeet niet om gepast geld mee te nemen. Zoals ieder jaar is er op elke pauzeplaats livemuziek om de wandelaars te vermaken.

Route en rustplaatsen

  • Dinsdag 13 augustus: Start bij Gemeentewerf Geutjensweg Nederweert, rustplaats bij Kampeerderij de Kaaiewaaier in Ospel.
  • Woensdag 14 augustus: Start bij Eynderhoof Milderspaad Nederweert-Eind, rustplaats bij Mini-camping de Riet in Nederweert-Eind.
  • Donderdag 15 augustus: Start bij Sporthal de Bengele, rustplaats bij Tindemans Graszoden in Nederweert.
  • Vrijdag 16 augustus: Start en finish op het Raadhuisplein Nederweert, rustplaats bij Zorgboerderij Bosserhof in Nederweert.

De wandelaars worden op vrijdagavond vanaf 19:30 uur terugverwacht bij de finish, waar een feestelijke afsluiting gepland staat.

Advertentie

3 Reacties

  1. Een andere optie voor een nieuwe
    start locatie zou bij De pelen in ospel kunnen,
    als de gemeente werf weg gaat.
    Dan is in Ospel ook een start locatie.

  2. Nog een andere optie zou bij
    het Haaze-Hoof in Ospel kunnen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35
Conceptplan voor toekomstig sportpark De Houwakker in Ospel
18 september aanstaande om 14.00 uur
16 september 2024 | 18:34
2024_09_16 Ongeval Astenseweg Meijel-1
Bestuurder bromfiets naar ziekenhuis
16 september 2024 | 18:03

Advertentie