Skip to content

Tractor Pulling Team HELVEG “Rocket Science” is Eurocup kampioen

Redactie
25 augustus 2024 | 14:47

Advertentie

Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een Limburgs team deze titel in de Light Modifieds klasse heeft binnengehaald. Dit jaar is het de Rocket Science uit Weert gelukt. Keihard is er door de rijder en zijn Ospelse teamgenoten gewerkt om tot dit resultaat te komen!

Tractor Pulling

Bij Tractor Pulling wordt met speciaal gebouwde tractoren gestreden om de meeste meters. Er hangt een sleepwagen achter de tractor. Bovenop de sleepwagen ligt een verschuifbaar gewicht zodat het steeds zwaarder wordt voor de tractor om een Full Pull van 100 meter te kunnen bereiken. Diegene met de meeste meters, mag zich winnaar noemen.

Afgelopen zaterdag in Engeland, Great Eccleston was het helaas niet Rocket Science die de meeste meters had, maar het was wel degene die zich afgelopen seizoen gedurende de Europese competitie het beste staande had gehouden!

De eigenaar en rijder van deze tractor, Jack Stijnen uit Boshoven, liep in de begin jaren ‘90 mee met Harrie van de Kruijs en Robert van Donschot. Er werd gereden met “de Groeëte Bear”, een Ford Majoor met daarop een Daf 575 motor. Jack’s buurjongen, Patrick van Lierop, vergezelde het team en de “Red Devil” werd gebouwd. Met deze DAF 1160 motor werd jaren gestreden in verschillende competities. 

De ideeën bruiste volop bij Jack om een compleet nieuwe tractor te bouwen. Het was hogere wiskunde wat nodig was om een 6 cillinder DAF 1260 met drie turbo’s om te bouwen van een dieselmotor, naar een motor die op methanol loopt. “Rocket Science” was geboren. Nadat de kinderziektes eruit gehaald werden, loopt deze tractor nu als een raket. In plaats van de standaard 480pk is het geschatte vermogen van deze monstermachine 4000pk.

Die 4000pk kwamen het afgelopen weekend goed van pas. Eerder, in 2008 wist hij het Nederlands kampioenschap al binnen te halen. Nu mag Rocket Science zich Eurocup Kampioen noemen. Tijdens deze Eurocup worden wedstrijden gereden in verschillende landen zoals Frankrijk, Denemarken, Duitsland en ook hier in Nederland zijn twee Eurocup wedstrijden. De 14 sterkste Europese tractoren strijden om die ene titel. Zaterdag werd de laatste wedstrijd gereden in Engeland, waar het spannend bleef. Het Brabantse team “De Jong Special” bleef hen op de hielen zitten, maar het waren de Limburgers die er met de zege en de grootste beker vandoor gingen. Jack viert deze vreugde met zijn Ospelse teamgenoten: Casper Vervoordeldonk, John Hoeben, Linda Zuurbier en Roy van Heugten. En natuurlijk met zijn partner Sandra en kinderen Kira en Jarno, die hem onvoorwaardelijk steunen in deze tijdsintensieve sport. 

Zonder sponsoren was deze mooie titel niet mogelijk geweest. Rocket Science bedankt Helveg Metaaltechniek, BMO Automation, Schoonmaakbedrijf 2Clean, Peter Stultiëns Banden, Auto Truck Service Ce-Ho en Straalbedrijf Johan van Dijk voor hun aandeel. 

Het team rijdt, naast de Eurocup, dit jaar ook in de Nederlandse competitie waar ze momenteel op de 4de plaats staan. Zaterdag 31 augustus rijdt deze Euocup winnaar in Alphen en de laatste wedstrijd van dit seizoen wordt zaterdag 14 september in het Friese Tzum gereden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie