Skip to content

Van HOOFD naar HART | Een bijeenkomst voor mantelzorgers en naasten

Redactie
28 augustus 2024 | 10:00

Advertentie

Punt Welzijn organiseert rondom Wereld Alzheimer Dag (21 september) diverse activiteiten. Deze activiteiten worden georganiseerd voor mensen die zorgen voor hun naaste met bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, dementie of Parkinson. Op zaterdag 21 september van 10.00 tot 12.00 uur kunnen mantelzorgers alleen of samen met degene voor wie ze zorgen deelnemen aan de bijeenkomst van ‘HOOFD naar HART’. De bijeenkomst staat in het teken van verbinding, met jezelf en met elkaar. We gaan samen bewegen, muziek maken & luisteren, en ontspanningsoefeningen doen om weer (meer) in verbinding te komen met jezelf en met je naaste. In een huiselijke, veilige en gezellige sfeer. Met koffie, thee en iets lekkers. 

Verbinding met jezelf en anderen

De uitdagingen van ouder worden
Ouder worden kan lastig zijn, zowel sociaal, fysiek als mentaal. Het behouden van controle is niet altijd makkelijk, en balans vinden kan moeilijk zijn. Hierdoor kunnen mooie herinneringen en gevoelens van liefde soms naar de achtergrond verdwijnen. Met “van Hoofd naar Hart” helpen Leo en Dana je om dit proces makkelijker te maken, zodat de mooie kanten van ouder worden zichtbaar blijven.

“Van minder kunnen onthouden naar herinneren wie je bent.” En van daaruit weer in verbinding met veiligheid, ontspanning, (zelf-)liefde en compassie voor jezelf en jouw situatie.

In deze bijeenkomst geven ze het brein even een pauze. Een moment van rust en ontspanning. Even weg van gevoelens van spanning en frustratie en tekort schieten. Terug naar verbinding; met jezelf, degene waar je van houdt en met een groep gelijkgestemden. 

Aanmelden
Wil je deelnemen? Meld jezelf en eventueel je naaste dan aan via www.puntwelzijn.nl/dementie. Deelname is gratis. Op deze pagina vind je daarnaast het complete programma van de komende periode en lees je wat jij kunt doen voor iemand met dementie.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Schmink Specialist is lid van de OVN
Ondernemers Vereniging Nederweert
5 oktober 2024 | 10:00
Molenaar doet examen Korenbloem in Ospel
Bij voldoende wind wordt er graan gemalen
5 oktober 2024 | 9:00
Screenshot
Tom vindt shoot-out het allerleukste om te doen
4 oktober 2024 | 20:00

Advertentie