Skip to content

In de sportlight: Lynn de Wit #29

Redactie
17 september 2024 | 18:30

Advertentie

Welkom bij ‘In de sportlight’! We gaan in gesprek met gepassioneerde sporters uit de gemeente Nederweert en ontdekken het verhaal achter hun sportieve reis. We stellen deze sportievelingen 10 vragen om ze nog beter te leren kennen. Deze week: Lynn de Wit.

In de sportlight

Zou je jezelf voor willen stellen
Ik ben Lynn de Wit, 13 jaar oud. Samen met mijn ouders (Patrick & Tamara) en broer (Stan) woon ik in Ospel. Na de vakantie ga ik naar de 2e klas van Koers onderwijs.

Welke sport beoefen je en waarom?
Ik zit op handbal bij Meos in Nederweert en ik dans bij de Vlikkepöpkes in Ospel. Ik doe dit graag omdat ik mijn energie erin kwijt kan. En het zijn team sporten, dan is het altijd gezellig.

Hoe ben je begonnen met deze sport?
Ik zat eerst op voetbal, maar vond dit minder leuk omdat ik bijna alleen maar met jongens zat. Toen heb ik bij handbal proeflessen genomen en vond dit erg leuk en ben erop gegaan. Toen ik 5/6 jaar oud was wilde ik graag op dansen, mijn ouders hebben mij toen bij de Vlikkepöpkes aangemeld. Ik doe dit nog steeds met veel plezier.

Wat zijn de leuke en minder leuke kanten aan jouw sport?
Het leuke aan handbal in dat je het als team doet, dus het is altijd gezellig. Tijdens wedstrijden gaat alles best snel, dus je moet altijd opletten. Dat vind ik er leuk aan. De mindere kant eraan zijn de conditie/kracht trainingen, maar dat is wel nodig. Bij dansen vind ik de trainingen en optredens heel leuk. Er zijn niet echt mindere kanten aan dansen, maar als ik iets moet bedenken zijn het de rekoefeningen na de vakantie. Daar krijg ik best veel spierpijn van.

Wat is je motivatie om zoveel tijd in je sport te steken?
Het lijkt me erg leuk om in de Dames 1 van Meos te komen, daarom wil ik goed en hard trainen.

Zijn er nog doelen die je wil behalen en welke?
Bij handbal is een doel om in de Dames 1 te komen, maar daar zal ik nog veel voor moeten trainen.

Wat haal je uit jouw sport?
Ik haal veel energie en gezelligheid uit sporten. Mijn team bij handbal is erg gezellig en heb ook nieuwe vriendinnen erdoor gemaakt.

Hoe ziet een trainingsweek er voor jou uit?
Op maandag heb ik danstraining van 45 minuten. Op woensdag en vrijdag heb ik handbaltraining van 1,5 uur. In het weekend heb ik een wedstrijd van handbal.

Heb je een voedingsschema waar je je aan houdt?
Ik heb geen voedingsschema, maar zorg er wel voor dat ik gezond blijf.

Heb je een gouden sporttip?
Een sport uitkiezen waar je het naar je zin hebt en leuk vindt om te doen. Dan heb je meer energie om erin te steken en word je vanzelf beter.

Lijkt het je leuk om mee te doen aan deze rubriek, meld je dan aan via redactie@nederweert24.nl. Wil jij het sportnieuws uit Nederweert niet missen? Kijk dan naar ‘Sport bij Nederweert24’ op ons YouTube kanaal.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie