Skip to content

Gratis WiFi in binnenstad Weert

Redactie
8 mei 2014 | 12:02

Advertentie

Wifi WeertDe binnenstad van Weert heeft vanaf dit weekend een gratis openbaar WiFi-netwerk. Internet via WiFi is voor alle bezoekers gratis beschikbaar op de promenades en pleinen binnen de singels, Stationsstraat, Maaspoort en het Bassin. De wifi-spots zijn te vinden via de naam: Wirelessweert.

Gratis WiFi in binnenstad Weert

Momenteel is zo’n 90% van alle verbindingen in de lucht, dit weekend 100%. Bij de spots die in gebruik zijn, heb je nu al Wifi. Uit metingen blijkt dat daar al goed gebruik van wordt gemaakt. Musical “Rogstaekers de Legende” was de drukste dag tot op heden. Gemiddeld is het toegangspunt op het Stationsplein elke dag met stip het drukste. Waarschijnlijk omdat iedereen die met de trein komt al op het perron verbinding kan maken.

Diensten via WiFi beschikbaar
Allerlei publieke en commerciële diensten kunnen gekoppeld worden aan WiFi. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om elk punt op elk moment ook een eigen straatnaam, evenementennaam of bedrijfsnaam, te geven. Momenteel heeft elk toegangspunt naast de gemeenschappelijke naam “Wirelessweert” ook al de naam van de ondernemer. Daarmee weet de bezoeker exact waar hij/zij zich bevindt en kunnen ondernemers gerichter hun producten aanbieden. Ook kunnen mobiele Wifi Spots aan het systeem gekoppeld worden en kunne tal van apparaten hierdoor via internet aangestuurd (beveiligingscamera’s, muziekboxen, polsbandjes van marathonlopers etc.) Ook kan er tijdens de weekmarkt via WiFi een veilige verbinding met mobiele pinautomaten worden gemaakt. Het gebruik maken van apps wordt bovendien via WiFi heel laagdrempelig. Weert stimuleert hiermee ondernemers om dit soort diensten te ontwikkelen.

Advertentie

2 Reacties

  1. En hoe zit het met de privacy van mensen die gebruik maken van dit netwerk?
    Wel allemaal geblaat over het gemak, maar niet 1 opmerking over dingen die ECHT belangrijk zijn.

    Grijp je kans en ben de eertse die het onder de aandacht brengt.

  2. Upc doet het ook met de wifi spots, ze garanderen dan je privacy, maar ik vind het toch maar eng, en doe daarom dus ,, nog,, niet mee


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie