Skip to content

Arbeidsmarktregio Midden-Limburg zet koers met ondertekenen intentieverklaring

Redactie
17 september 2024 | 7:00

Op 11 september hebben 19 arbeidsmarktpartners in de regio Midden-Limburg, waaronder de gemeenten Nederweert, Roermond, Weert, Cranendonck, Leudal, Roerdalen, Maasgouw, Echt-Susteren, en het UWV, SBB, werkgeversorganisaties, vakbonden en onderwijsinstellingen, gezamenlijk een intentieverklaring ondertekend. Hiermee spreken zij uit om intensief samen te werken rondom de gezamenlijke regionale arbeidsmarktopgaven. Deze samenwerking vormt de basis voor een goed functionerende arbeidsmarktregio Midden-Limburg.

Arbeidsmarktregio Midden-Limburg

Tijdens deze symbolische aftrap benadrukten de betrokken bestuurders het belang van deze samenwerking voor de regio. De ondertekening vond plaats op een feestelijke bijeenkomst, waar ook het ‘intentie-foambord’ werd onthuld en ondertekend door alle aanwezigen.

Strategische Agenda als fundament
De ondertekening van de verklaring is de officiële start van de verdere invulling van de Strategische Agenda, die eerder al intern door alle partners werd vastgesteld. Deze agenda is de basis van een sterke en lange samenwerking met als doel een wendbare en weerbare arbeidsmarkt te creëren. Wethouder Carla Dieteren: “Deze intentieverklaring laat zien dat we samen de arbeidsmarktregio Midden-Limburg nog meer willen versterken. Door samen te werken en middelen optimaal in te zetten kunnen we nog meer voor onze inwoners te betekenen.

Toekomstbestendige Arbeidsmarktinfrastructuur
Om te komen tot een toekomstbestendige arbeidsmarkt en dienstverlening, richten de partners zich op het ondersteunen van werkenden en werkzoekenden. Het doel is om talentontwikkeling te stimuleren en duurzame matches op de arbeidsmarkt te realiseren, zodat mensen en bedrijven in de regio economisch kunnen groeien. De samenwerking richt zich ook op specifieke doelgroepen, waaronder arbeidsbeperkten, mensen met ggz-problematiek, 50-plussers en jongeren. De opbouw van het Werkcentrum Midden-Limburg en de uitvoering van de meerjarenagenda zijn hierbij zeer belangrijke pijlers. Het Werkcentrum Midden-Limburg wordt opgezet om werkzoekenden, werkgevers en werkenden op één plek te helpen met hun onderwijs- en loopbaanvragen.

Krachten bundelen
Don Thijssen (UWV): “Mensen zijn op hun best als ze met werk kunnen deelnemen aan de maatschappij. Samen met de partners in de arbeidsmarkt maken we het verschil door werken te bevorderen. En de mensen die het nodig hebben te ondersteunen en perspectief te bieden. De grote meerwaarde van de samenwerking is dat iedere partner zijn expertise inbrengt en alle beschikbare middelen ingezet worden. En we zo in staat zijn om samen de ondersteuning te bieden die de burger nodig heeft. Daarnaast bundelen we de krachten om samen met de Midden-Limburgse werkgevers de mogelijkheden te bekijken om goed personeel te vinden en te behouden. Voor nu en in de toekomst.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

1Overlijdensbericht Kitty Houtappels - Gielen
Van Deursen Uitvaartverzorging
 
17 september 2024 | 8:30
Succesvol congres Europese carnavalsbonden in Weert 4
Opmaat naar het aankomende Vastelaovendseizoen
16 september 2024 | 21:02
Fotograaf Risse Groep
Kom jij speeddaten?
16 september 2024 | 19:35
Conceptplan voor toekomstig sportpark De Houwakker in Ospel
18 september aanstaande om 14.00 uur
16 september 2024 | 18:34

Advertentie