Skip to content

Buitencentrum De Pelen zoekt vrijwilligers

9 mei 2014 | 10:45

Buitencentrum De PelenBuitencentrum De Pelen, het bezoekerscentrum van Nationaal Park De Groote Peel, ontvangt elk jaar zo’n 140.000 bezoekers. Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer is het startpunt van wandelingen en fietstochten in de Peelstreek. Bezoekers van De Pelen worden aan de balie geïnformeerd over het gebied en over de vele activiteiten die er mogelijk zijn. In de uitgebreide winkel zijn onder andere (natuur)boeken, streekproducten, nestkastjes en souvenirs te koop. Verder is er een inpandige horeca, een terras en een grote speel- en picknickweide aan de achterkant van het gebouw.

Het team van Staatsbosbeheer bestaat uit een beheerder en twee (part time) assistenten. Voor de ondersteuning van dit team en voor de uitvoering van de vele activiteiten worden vrijwilligers ingezet. Er zijn vrijwilligers actief als excursieleiders, jeugdgidsen, tuin- en klusjesmannen (en vrouwen) en  balie/winkelmedewerkers. Staatsbosbeheer is op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de volgende taken:

Baliemedewerk(st)ers:
Als baliemedewerker bent u vooral gastvrouw/-heer van Staatsbosbeheer. U informeert bezoekers over wat er allemaal te doen is in en om De Groote Peel. De balie is het startpunt van alle activiteiten, met of zonder gids. U helpt de bezoekers met het maken van de juiste keuze. Verder verricht u hand- en spandiensten in de winkel zoals het uitpakken, prijzen en verkopen van producten.

Klusteam:
In en om het Buitencentrum zijn verschillende uitdagende projecten die door het Klusteam van De Pelen uitgevoerd worden. Zo is er onlangs een prachtige insectenmuur gebouwd. Binnenkort gaan de klussers aan de slag met de realisatie van een Zintuigentuin voor mensen met een beperking. Bent u een handige klusser? Dan bent u van harte welkom!

Tuinmannen:
Het onderhoud van de tuin rondom het Buitencentrum wordt deels door vrijwilligers gedaan. Het betreft dan vooral het onkruidvrij maken van de zogenaamde ‘Buitententoonstelling’ en de plantvakken rondom het gebouw. Voor dit onderhoud wordt in de toekomst samengewerkt met cliënten van PSW. Staatsbosbeheer zoekt tuinmannen, maar ook vrijwilligers die de PSW-cliënten kunnen begeleiden.

 Als vrijwilliger aan de slag?

Als vrijwilliger van Buitencentrum De Pelen maakt u deel uit van een enthousiast team van 60 tot 70 vrijwilligers. Verder ontvangt u:

-een onkostenvergoeding
-passende kleding
-het blad Naar Buiten
-korting op producten
-regelmatig bijscholingen, bijeenkomsten en gezellige uitjes

Interesse? Neem dan contact op met Marijke Vaes-Schroën, beheerder van Buitencentrum De Pelen. Dit kan telefonisch: 0495 – 641 497 of 06 – 2956 4229 of per mail: m.vaes@staatsbosbeheer.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie