Skip to content

Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd

Redactie
18 september 2024 | 9:42

Dubbel feest in huize Vissers-Linders in Nederweert! Jell en Mien vieren hun briljanten huwelijksjubileum, tegelijk met de verjaardag van Mien die 90 jaar geworden is. Burgemeester Op de Laak en wethouder Franssen brachten het paar vanmiddag een bezoek.

Briljanten huwelijk

Jeugd
Mien werd geboren in Nederweert-Eind. Ze is de vierde telg in het gezin van twaalf kinderen. In 1948 verhuisde het gezin Linders-Konings naar Nederweert (Strateris). Mien woonde in de Kruisstraat waar ze geen fijne herinneringen aan de oorlogsjaren heeft overgehouden. Jell zag het levenslicht in Baexem.


Ontmoeting
In 1954 ontmoetten Mien en Jell elkaar bij kennissen en ze zijn elkaar daarna nooit meer uit het oog verloren. In april 1959 stapten ze in het huwelijksbootje en ze “varen 65 jaar later samen” nog met veel plezier door het leven. Hun huwelijk werd verrijkt met zonen Huub en Paul. Ze zijn opa en oma van kleinzonen Jurriën en Breyten en inmiddels hebben ze ook een achterkleindochter: Lotte.

Mien
In haar jongere jaren werkte Mien als cassière bij zwembad Merenveld. Kantklossen is altijd haar grote hobby geweest en ze was ook lid van de landelijke kantklosvereniging. Daarnaast besteedde ze vele uren aan naai- en herstelwerkzaamheden voor anderen en runde ze het huishouden. Ook was ze jarenlang lid van de badmintonvereniging.

Jell
Jell begon zijn werkzame leven als bouwkundig opzichter/tekenaar bij een architectenbureau. Daarna werd hij technisch ambtenaar Bouw- en Woningtoezicht bij de gemeente Nederweert. In zijn vrije tijd deed hij veel vrijwilligerswerk. Zo was hij bestuurslid van EHBO Nederweert, van de Limburgse en landelijke bond voor EHBO en van de Orgelkring Nederweert. Hij was lid en later ondercommandant van de brandweer Nederweert en lid van de reservepolitie.

Actief paar

Mien en Jell zijn beiden nog heel actief. Zo is Mien lid van een KBO-gymclub en is Jell bestuurslid van het parochiebestuur St. Lambertus. Ook beheert hij de website www.kerknederweert.nl van de parochie die hij wekelijks actualiseert. Een andere grote hobby is modelbouw; hij was ook bestuurslid van de modelvliegclub Nederweert. Al met al merkt Jell op “dat het duidelijk mag zijn dat Mien in het gezin de kar heeft moeten trekken, zodat hij altijd zoveel uren aan het vrijwilligerswerk kon besteden.”

Samen fietst en wandelt het paar nog elke dag. Na 60 jaar wonen aan de Schoolstraat in Nederweert genieten ze nu van hun appartement in de Lindanushof aan de Lindanusstraat.

Advertentie

1 Reactie

  1. Jell en Mien gefeliciteerd met dit huwelijksjubileum en nog vele jaren erbij van voormalig collega bij de gemeente Bart Boom uit Valkenswaard.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30

Advertentie