Skip to content

Buutte avond in Nederweert

Redactie

Het is inmiddels een traditie in de aanloop naar het vastelaovendj seizoen. Voor de 16e keer organiseert Vastelaovendjvereiniging De Pinmaekers uit Nederweert een try-out voor buuttereedners.

Buutte avond

Nieuwe locatie!
De avond wordt gehouden op zaterdag 12 oktober 2024 in het Pinmaekers Pelieës, op Rochusplein 1 in Nederweert.

Acht buuttereedners
Aan deze editie doen maar liefst 8 buuttereedners mee, waarvan er een aantal in de voorronde hebben gestaan en zelfs finalist zijn geworden van het Groot Limburgs buutte kampioenschap.

Koen van Soest uit Ysselsteyn stond in 2023 in de finale en zal met zijn nieuwste buut ‘Tinus Thuusbezurg’ de bezoekers weer flink laten lachen. Ook Charlie Wijen uit Weert stond in 2023 in de finale van het Groot Limburgs buutte kampioenschap en wist ook al eens de finale van het zuid Nederlandse kampioenschap te bereiken. Charlie zal dit keer de buut ‘De ieërste kier’ ten gehore brengen.

Bjorn Smits uit Nederweert-Eind is ook weer van de partij met zijn nieuwe buut. Bjorn stond al diverse keren in de grote finale en werd in 2018 Buuttekampioen. Naast Bjorn zal ook Buuttekampioen 2022 Helga Cornelissen uit Oostrum acte de préséance geven met haar buut ‘Conny van de camping’. Luc Janssen eveneens uit Ysselsteyn stond in 2022 ook in de grote finale en hij zal zijn buut ‘Huusvader Bennie Thuisman’ met verve brengen.

Jeroen Peeters uit Leunen zal voor de eerste keer het podium betreden met zijn buut ‘Vinny d’n uutsmieter’. A Mies & Kaal zullen met hun geweldige woordspelingen de zaal weer aan het lachen krijgen en zijn als broers ‘Op zuuk noar un date vur ozze simpele’. Tot slot zal de zesvoudig buuttekampioen Ger Frenken uit Roggel zijn nieuwste buut ‘Ode aan Piejeer Cnoops’ brengen.

Beoordeling
Na de optredens wordt er een beoordeling gegeven in de vorm van tips en tops door Will Knapen (Wullemke) en Peter Stultiens. De presentatie is in handen van René Knapen. Het wordt zeker weer een leuke avond vol plezier als voorbereiding op het nieuwe vastelaovundjseizoen.

Aanvang
De zaal gaat om 19.00 uur open en het programma start om 19.30 uur. De entree à contant bedraagt € 6,00. Er is geen voor verkoop. Voor meer informatie kijk je op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Kermis-Weert-2023-fotos-zaterdag-Johan-Horst-29

Advertentie

Advertentie