Skip to content

Start aanleg hoogwaardige fietsverbinding Nederweert-Weert

Redactie
23 september 2024 | 15:00

Met de afwerking van een zandbaan en het wegfrezen van de asfaltlaag zijn op 23 september de bovengrondse werkzaamheden gestart aan de hoogwaardige fietsverbinding tussen Weert en Nederweert. Het gaat om het eerste deel op Nederweerter grondgebied langs de Rijksweg Zuid. De start vond plaats in aanwezigheid van wethouder Jorik Franssen (Verkeer, vervoer en infrastructuur) en de aannemers Hurkmans B.V. en onderaannemer Dura Vermeer.

Start aanleg hoogwaardige fietsverbinding

Wat maakt deze fietsverbinding bijzonder?
Wethouder Jorik Franssen: “Breed, goed verlicht, met voorrang en zonder stops van Nederweert naar Weert en/of omgekeerd fietsen. Die ambitie bereiken we met deze fietsverbinding. Een fietspad van vier meter breed, waar fietsers voorrang hebben en veiligheid voorop staat. Dat is goed voor onze inwoners en bezoekers.”

De totale toekomstige route van het fietspad loopt vanaf de Biesterbrug in Weert richting bedrijventerrein Pannenweg in Nederweert. Hier gaat de route verder via een toekomstige fietstunnel. Deze tunnel wordt aangelegd als onderdeel van het project Verbeteren Verbinding N266 – N275.

Samenwerking
De aanleg van de fietsverbinding gebeurt samen met de aanleg van een nieuwe drinkwatertransportleiding door Waterleiding Maatschappij Limburg (WML). Zo wordt werk met werk gemaakt. Deze leiding loopt van Ospel naar de Zuid-Willemsvaart in Nederweert richting Weert en wordt naast de fietsverbinding gerealiseerd. WML en de gemeenten werken samen aan dit project. De transportleiding is ver gevorderd. De fietsverbinding is van belang voor beide gemeenten. Het fietspad op het grondgebied van Weert wordt in een later stadium aangelegd.

Volg het project via de bouwapp
Deze week wordt het fietspad geprofileerd en de fundatie gereed gebracht, zodat volgende week de eerste laag asfalt aangebracht kan worden. Naar verwachting is eind oktober het Nederweerter deel van de fietsverbinding gereed. Wil je het project volgen? Download dan de bouwapp voor actuele nieuwsberichten.

Advertentie

6 Reacties

  1. Worden de boomwortels waar geen bomen meer staan
    ook verwijdert? Is wat veiliger.

  2. Kunnen ze eens stoppen met die belachelijk geposeerde foto’s en een wethouder die op een kraan mag zitten. Maak gewoon foto’s van de werkzaamheden in plaats van die gefoceerde statie portretten en een blij kind op een kraantje.

    • Je slaat de nagel precies op zijn kop !!!

  3. Mooie verbetering en fijn dat er n mooie foto bij staat van de mensen die er voor gaan !!

  4. nu het onkruid verwijderd is zie je pas hoe breed dit fietspad is minstens 1 meter breder dan het de laatste jaren was. een gratis tip voor de gemeente als je normaal onderhoud toepast bij het openbaar groen dan hoef je geen geld te gebruiken voor verbreding van de fietspaden want dan blijken ze al breed zat te zijn. kortom ga eens beginnen met onderhoud want dat spaart veel geld.

  5. Dat ze maar eerst de ellende oplossen die ze hebben veroorzaakt in het eerste project met de waterleiding!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie